Το Βόρειο Πάρκο της Πάτρας είναι από τους χώρους αυτούς που θέλει να διαμορφώσει ο Δήμος Πατρέων και να αξιοποιήσει με τέτοιον τρόπο ώστε να αναδείξει την περιοχή. 

Μέχρι ώρας πάντως ο χώρος δεν θυμίζει σε τίποτα πάρκο, αντίθετα μοιάζει με ένα χωράφι που παραμένει ασυντήρητο, μέσα στα χόρτα, στην βρωμιά και τα καλάμια.  

Μιλάμε για έναν χώρο από τον οποίο καθημερινά, ειδικά αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, περνάει αρκετός κόσμος, κάνοντας εκεί την βόλτα του, το τζόκινγκ του ή θέλοντας να έρθει σε επαφή με την θάλασσα. 

Ωστόσο, κάθε σημείο του περίφημου Βόρειου Πάρκου (που είπαμε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει) από την Ρομάντζα έως και το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων για τους περαστικούς, μέσα από τις διάφορες παγίδες που υπάρχουν. 

Φρεάτια που έχουν βγει από την θέση τους, φίδια που ενδεχομένως να παραμονεύουν στα χόρτα και στις καλαμιές, ενώ σε περίπτωση φωτιάς, με όλα αυτά τα ξερά που μαζευτεί εκεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. 

Είναι κρίμα γιατί κάτω από διαφορετικές συνθήκες αυτός χώρος θα μπορούσε να είχε διαμορφωθεί σε Βόρειο Πάρκο, δίνοντας την δυνατότητα στους πατρινούς που μένουν στις εκεί περιοχές να κάνουν την βόλτα τους στην θάλασσα και να απολαμβάνουν ένα σημείο που κανονικά θα έπρεπε να είναι μία όαση για την πόλη. 

Πότε θα γίνει αυτό το Βόρειο Πάρκο; Κρίνοντας από την κατάσταση που υπάρχει και με δεδομένα τα προβλήματα που κάθε φορά εμφανίζονται όταν πάει να γίνει κάτι, αυτό το Βόρειο Πάρκο, ούτε τα εγγόνια μας δεν θα το δουν. Τόσο καλά. 

Τουλάχιστον ας το δούμε εμείς χωρίς χόρτα και καλάμια. Για τα υπόλοιπα βλέπουμε... 

(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αποσκίτη, από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").