Ο Κώστας Αντετοκούνμπο επιλέχτηκε τελευταίος στη διαδικασία draft του NBA, στη θέση 60 από τους Σίξερς, όμως τα δικαιώματά του απέκτησαν οι Μάβερικς. Ο ο 21χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας «two way contract» με την ομάδα του Ντάλας, δίνοντας μεγάλη χαρά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ομάδα του Ντάλας, είχε στο Νο 54 τον Σέικ Μίλτον, αλλά τον έστειλαν στους Σίξερς για να πάρουν το νούμερο 56 (Ρέιμοντ Σπάλντινγκ) και 60 (Κώστα Αντετοκούνμπο). Ετσι, μετά τον Γιάννη και τον Θανάση, ο 20χρονος φόργουορντ γίνεται ο τρίτος Αντετοκούνμπο που παίρνει θέση στο draft του ΝΒΑ.

Μάλιστα, ο 21χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας «two way contract» με τους Μάβερικς. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που έχει καθιερωθεί από πέρσι επιτρέποντας στις ομάδες του ΝΒΑ να έχουν δύο έξτρα θέσεις στο ρόστερ τους και να μετακινούν παίκτες που από την πρώτη τους ομάδα στη θυγατρική τους στην G-League και αντίστροφα.

Απ’ την μεριά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. “Είμαι τόσο περήφανος για αυτό το παιδί! Συγχαρητήρια για το two way contract που υπέγραψες με τους Ντάλας Μάβερικς. Ταβάνι σου είναι ο ουρανός νεαρό Freak! Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Είναι μόνο η αρχή”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 23χρονος σταρ των Μπακς.