Σε μέγα πόθο είχε μετατραπεί για αρκετά χρόνια για την πόλη, τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, το έργο της Μίνι Περιμετρικής. 

Το οδικό αυτό έργο μετά από δεκάδες καθυστερήσεις που είχαν να κάνουν αρχικά με κακοτεχνίες, στη συνέχεια με την έλλειψη χρηματοδότησης και μετά με συνεχή αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονταν από τα συνεργεία του εργολάβου που είχε αναλάβει τις εργασίες, φαίνεται ότι αυτή τη φορά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που δεν πρόκειται να καθυστερήσουν άλλο την παράδοση του έργου. Το μεγάλο αυτό οδικό έργο για την Πάτρα πρόκειται να δοθεί σε λειτουργία μέσα στο επόμενο διάστημα και σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα υποδεχθεί τα πρώτα αυτοκίνητα. 

Το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του που ήταν το δεύτερο τούνελ πάνω από το Εβραιομνήματα το οποίο χρειάστηκε να κατεδαφιστεί και να ξανακτιστεί από την αρχή, βρίσκεται σε προχωρημένο πλέον στάδιο. 

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι όλα όσα απομένουν να γίνουν για να ολοκληρωθεί το έργο θα χρειαστούν γύρω στον 1,5 μήνα, κάτι που σημαίνει ότι στις αρχές του φθινοπώρου η Μίνι Περιμετρική θα είναι έτοιμη από πλευράς κατασκευαστικής να παραδοθεί προς χρήση.


Το μόνο που θα απομένει θα έχει να κάνει με τον κόμβο της Αγίας Σοφίας που θα αποτελεί την είσοδο τόσο της Μίνι Περιμετρικής, όσο και της Κανακάρη.

Εκεί θα πρέπει να αποφασίσει ο Δήμος πότε και αν τελικά θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση της Κανακάρη ή όχι. Όμως ακόμα και αυτό δεν αναμένεται να καθυστερήσει την παράδοση της.

Πάντως, η επιβλέπουσα αρχή, η Περιφέρεια, δεν βλέπει κάποιον άλλον λόγο για την επιπλέον καθυστέρηση του έργου. Το έργο, άλλωστε, ήδη έχει καθυστερήσει πάνω από 10 χρόνια και είχε κοντέψει να γίνει ένα είδος μύθου για τους Πατρινούς. 

Να όμως που ο μύθος ολοκληρώνεται και γίνεται πραγματικότητα. 


2018.07.13 - ΠΔΕ - Μικρή Περιμετρική Πάτρας (Από Τούνελ στο Κόμβο Κουρτέση σε 3 λεπτά)(Οι φωτογραφίες είναι του Ντίνου Βγενόπουλου).