Μήπως έχετε πολύ αρνητικά συναισθήματα; Μήπως η διάθεσή σας δεν είναι και στα καλύτερά της; Μην ανησυχείτε, οφείλεται στην ηλιακή έκλειψη που συμβαίνει σήμερα.

Στις 13 Ιουλίου η Σελήνη συναντά τον Ήλιο στον Καρκίνο που σχηματίζει τη Νέα Σελήνη. Αυτή η νέα Σελήνη είναι επίσης και μια Ηλιακή έκλειψη και η πρώτη από τις τρεις εκλείψεις αυτής της περιόδου.

Το σκοτεινό πρόσωπο της ηλιακής έκλειψης

Ο ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω επηρεάζεται έντονα από αυτή την ηλιακή έκλειψη με έναν αγχωτικό τρόπο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Ήλιος και η Σελήνη αντιτίθενται με ακρίβεια στον Πλούτωνα σήμερα και σχεδόν τη στιγμή της έκλειψης.

Πώς μπορεί να μας επηρεάσει

Η διάθεσή μας και η συναισθηματική υγεία χρειάζονται προσοχή και φροντίδα. Η Ηλιακή έκλειψη θα ξυπνήσει – και κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη αρχίσει να το κάνει – τους φόβους μας, τις ενοχές μας και άλλα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Το κάνει αυτό ώστε να μπορούμε να τα καταλάβουμε, να τα αντιμετωπίσουμε και να τα θεραπεύσουμε. Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία δε θα είναι ευχάριστη. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κάνουμε την αρχή. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Όχι μόνο επειδή είναι μια μέθοδος ηρεμίας, αλλά και επειδή ο Κρόνος είναι σε μια ισχυρή θέση. Ακόμη και η αρωματοθεραπεία, που βρίσκεται υπό την επιρροή του Πλούτωνα, μπορεί να βοηθήσει επίσης πολύ.

Η παρουσία του θανάτου θα είναι επίσης ισχυρή. Σκέψεις για θάνατο, εμπειρίες κοντά στο θάνατο, ατυχήματα ή σκέψεις για το νόημα της ζωής μας -πιθανότατα με μια καταθλιπτική απόχρωση - μπορούν να συμβούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, μέχρι εκεί, και πάλι χάρη στην προστασία του Κρόνου.

Επίσης, ο πνευματικός κόσμος θα είναι πολύ διαδραστικός με τον υλικό.

Ένα άλλο αρνητικό είναι πως η έκλειψη συμβαίνει κάτω από μια ισχυρή ανάδρομη δραστηριότητα. Ευτυχώς, ο Δίας στο Σκορπιό έχει γυρίσει, επομένως μόνο 4 από τους μεγάλους πλανήτες είναι σε ανάδρομη πορεία, αυτή τη στιγμή. Η δραστηριότητα αυτή προκαλεί καθυστερήσεις, απαιτεί αργούς ρυθμούς και μας κάνει να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε προσεκτικά τις κινήσεις μας. Από την άλλη πλευρά, η έκλειψη απαιτεί ευκινησία και ταχύτητα. Αυτός δεν είναι ένας αρμονικός συνδυασμός και προκαλεί άγχος που θα εκδηλωθεί με πολλές μορφές.

Η φωτεινή όψη της ηλιακής έκλειψης

Υπάρχουν όμως και θετικές ειδήσεις. Δραστηριοποιείται ένα Μεγάλο Τρίγωνο. Ο Ουρανός από τον Ταύρο, η Αφροδίτη από την Παρθένο και ο Κρόνος από τον δικό του Οίκο, τον Αιγόκερω, βρίσκονται σε ένα αρμονικό τρίγωνο το οποίο είναι σχεδόν τέλειο κατά τη διάρκεια της έκλειψης και θα είναι ενεργό μέχρι τις 21 του μήνα. Αλλά ακόμα και μετά, ο Κρόνος και ο Ουρανός θα παραμείνουν στο τρίγωνο.

Αυτό το τρίγωνο μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε. Μας δίνει, επίσης, τη δύναμη και την ενέργεια να το κάνουμε. Η επιρροή του Κρόνου μας δίνει και τη σοφία. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης ενεργοποιείται ένα εξάγωνο μεταξύ Κρόνου και Δία και αυτό ενδυναμώνει κατά κάποιον τρόπο την προσπάθεια για πραγματοποίηση των ευχών μας, τόσο με μαγικούς όσο και με κοσμικούς τρόπους.