Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου επιστολή, στην οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις αποφάσεις του ΚΑΣ σχετικά με το Ρωμαϊκό Ωδείο, εν αγνοία επί της ουσίας του Δήμου Πατρέων.

Η επιστολή του Δημάρχου, που κοινοποιείται και στην Διευθύντρια της τοπικής Εφορείας, Αννίτα Κουμούση, έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Είναι πρωτόγνωρο στην λειτουργία του ΥΠ.ΠΟ. και θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν μας έχει αποσταλεί η οριστική απόφαση του Κ.Α.Σ. για την παραχώρηση του Αρχαίου Ωδείου για τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018.

Εξαιτίας αυτού, μαθαίνουμε τις ακυρώσεις της πρότασής μας σε σχέση με την παραχώρηση του χώρου για τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την τελευταία στιγμή και με δική μας όχληση.

Για πρώτη φορά δίνεται ο χώρος, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δήμου μας την περίοδο που εξελίσσεται το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και μάλιστα ακυρώνοντας τις δικές μας εκδηλώσεις, χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση. Επιπλέον αξιοποιείται η υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου από ιδιώτες χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας.

Ως εκ τούτου καθίσταται προβληματική η σύνταξη των συμβολαίων και δημιουργείται μια γενικότερη αναστάτωση η οποία επιφέρει ηθικό και οικονομικό πλήγμα στον Δήμο Πατρέων.

Δυστυχώς, βλέπουμε ότι δεν αναγνωρίζεται έμπρακτα η συμβολή του Δήμου Πατρέων στην συντήρηση του Αρχαίου Ωδείου και όλος ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων στο Αρχαίο Ωδείο διαμορφώθηκε με δυσμενή αντιμετώπιση από την μεριά του ΥΠ.ΠΟ.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και περιμένουμε την αποστολή της απόφασης άμεσα προκειμένου να ενημερώσουμε τους συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα όπως διαπιστώσαμε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ στο οποίο δεν παραχωρήθηκαν οι ημερομηνίες που είχαμε αρχικά ζητήσει χωρίς καμία ενημέρωση από το ΥΠ.ΠΟ.