Αν το αυτοκίνητό σας είναι λερωμένο και θέλετε να το πλύνετε, χωρίς να χαλάσετε χρήματα, τότε δεν έχετε παρά να πάτε μία βόλτα από την παραλιακή των Βραχνεΐκων. 

Εκεί τα αυτοκίνητα είναι αναγκασμένα να περνούν μέσα από τα κύματα, αφού η θάλασσα βγαίνει συχνά έξω και υπάρχουν ορισμένα σημεία του δρόμου που αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, είτε έχει αέρα, είτε όχι. 

Τα σημεία αυτά όπως καταδεικνύει το βίντεο που έφτιαξε και δημιούργησε ο Διονύσης Βαλής βρίσκονται κυρίως στο ύψος του Μονοδενδρίου, όπου υπάρχουν αρκετοί βράχοι στην ακτή, η κλίση του δρόμου είναι απότομη, το έδαφος είναι ασταθές και δημιουργούνται σε διάφορα σημεία "λιμνούλες" από τα νερά της θάλασσας. 

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα τους χειμερινούς μήνες όπου η θάλασσα, ειδικότερα όταν έχει κακοκαιρία, παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της, όμως και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει θέμα, αφού κάλλιστα στα σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά μπορούν να γίνουν τροχαία ατυχήματα και είναι παγίδες για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς. 

Πέρα όμως από όλα αυτά, η θάλασσα συνεχίζει με αυτό τον τρόπο να "τρώει" τον δρόμο και το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής που είναι κυρίαρχο σε πολλές παραλίες της Δυτικής Αχαΐας, στον παραλιακό δρόμο των Ροϊτίκων, Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου, είναι ακόμα πιο έντονο και επικίνδυνο. 

Μένει να δούμε πότε η πολιτεία και οι φορείς θα κάνουν κάτι αφού το θέμα είναι χρόνιο για τους κατοίκους της περιοχής που φωνάζουν και διαμαρτύρονται κάθε φορά, χωρίς όμως κανείς μέχρι ώρας να τους έχει ακούσει. 

Δείτε το βίντεο: 


Κύματα - Παραλιακή οδός Μονοδενδρίου - Ιούλιος 2018 (ΑχαΪα)