Η θάλασσα έχει τη δική της μαγεία, που εύκολα μπορεί να σε παρασύρει και να θέλεις να τη γνωρίσεις ολοένα και περισσότερο. 

Η μαγεία του βυθού της είναι σαν τη σειρήνα που σε τραβάει κοντά της, σε μία απέραντη ηρεμία και γαλήνη, ζώντας εκεί μαζί με όλα τα πλάσματά της. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους αυτούς που έχει την τύχη να ζει τη μαγεία αυτή στην καθημερινότητά του, αφού εργάζεται σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στο Γαλαξίδι. 

Ο ίδιος βουτάει στο βυθό και παρά ότι αυτό έχει να κάνει με την δουλειά του, είναι κάτι συναρπαστικό που ποτέ του δεν πρόκειται να βαρεθεί, καθώς κάθε φορά συναντάει ολοένα και κάτι καινούριο που του τραβάει την περιέργεια και το ενδιαφέρον.

Όπως μας λέει "ο βυθός είναι γεμάτος εκπλήξεις, γεμάτος συγκινήσεις και εμπειρίες, καθώς είναι ένας κόσμος ανεξάντλητος που ποτέ σου δεν μπορείς να πεις ότι γνωρίζεις". 

Ο νεαρός δύτης εργάζεται στα βαθιά, βουτώντας κάθε φορά από 80 μέτρα βάθος μέχρι και 180, εκεί όπου δεν υπάρχει πάτος, βλέποντας ένα χάος όταν κοιτάει κάτω.

Δουλεύει δίπλα σε θαλάσσιες χελώνες που περνούν από δίπλα του, σε διαφόρων ειδών ψάρια που πλέον πολλά από αυτά γνωρίζει τι είναι και πως συμπεριφέρονται. Ο μαγικός κόσμος του βυθού στο Γαλαξίδι


Αν φοβάται; "Υπάρχουν στιγμές που έχω νιώσει φόβο. Περνάνε δίπλα μας για παράδειγμα δελφίνια που μας τρομάζουν, καθώς μπορεί να τα δεις απότομα μπροστά σου, χωρίς να τα έχεις ακούσει.

Υπάρχουν επίσης τόνοι μεγάλοι από 30 μέχρι και 300 κιλά που έρχονται δίπλα σου με τις μεγάλες τους ουρές και σε κοιτούν στα μάτια. Εκεί είναι που λες, τώρα με έφαγε... Όμως τελικά φεύγει, χωρίς να σου κάνει τίποτα".

Αυτά όμως όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά και τους παράγοντες που υπάρχουν, αφού κάθε εργασία, ως γνωστόν, έχει τις δικές της δυσκολίες. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος όμως την αγαπάει αυτή τη δουλειά που κάνει, αφού τον φέρνει σε επαφή με τη θάλασσα και το βυθό.