"Ο γλυκός παππούς, Γιώργος Κατσίποδος, που ομορφαίνει τα σχολεία της Πάτρας και χαρίζει χαμόγελα. Το μεράκι του για τη ζωγραφική άλλαξε την ρουτίνα των μικρών μαθητών".  

Αυτό είναι το post που ανέβασαν τα μέλη της ομάδας της εκπομπής "Ξυπνάμε Μαζί", του Σπύρου Χαριτάτου, στο τηλεοπτικό κανάλι του Έψιλον. Ο Γιώργος Κατσίποδος, ο σούπερ παππούς της Πάτρας, μίλησε στην εκπομπή για την αξία του εθελοντισμού και την δουλειά που κάνει, ζωγραφίζοντας στους τοίχους των σχολικών κτιρίων, δίνοντας τους χρώμα, φαντασία και ζωή. 

Ο συνταξιούχος εθελοντής ελαιοχρωματιστής ήταν καλεσμένος σε μία ακόμα εκπομπή αθηναϊκού καναλιού και το γεγονός αυτό έχει να κάνει φυσικά με την μεγάλη προσφορά του, αλλά και το πρότυπο που χρειάζεται η σύγχρονη κοινωνία, την δύσκολη εποχή που ζούμε, για να περάσει προς τα έξω, σε ότι αφορά τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. 

Στοιχεία που στο πρόσωπο του σούπερ αυτού παππού βρίσκουν, όπως φαίνεται τον καλύτερο τους εκπρόσωπο. Ο Σπύρος Χαριτάτος, ο γνωστός δημοσιογράφος - παρουσιαστής, με καταγωγή από το Αίγιο, υποδέχτηκε τον Γιώργο Κατσίποδο στην εκπομπή του, μη κρύβοντας τον θαυμασμό του για αυτό που κάνει. 

Ο Πατρινός εθελοντής πάντως δεν κρύβει την επιθυμία του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τα χρόνια που τον βαραίνουν, να συνεχίσει την προσφορά του και την νέα χρονιά, βάφοντας τους τοίχους και άλλων σχολείων της Πάτρας και δίνοντας ακόμα περισσότερες χαρές στους μικρούς μαθητές. 

Δείτε το βίντεο: