Αυξητικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την επιβατική κίνηση που έχει παρουσιάσει το λιμάνι της Πάτρας τους πέντε πρώτους μήνες του 2018. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά υπάρχει μία αύξηση των επιβατών σε αυτούς τους πέντε μήνες της τάξεως του 6,5%, γεγονός που μόνο θετικό είναι για το νέο λιμάνι της Πάτρας και αφήνει τους καλύτερους οιωνούς εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, εκεί όπου παραδοσιακά η κίνηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. 

Όλα αυτά, με δεδομένο ότι το προηγούμενο έτος, το 2017, έκλεισε με μία σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης της τάξεως του 11,4%, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι το νέο λιμάνι της Πάτρας έχει αποκτήσει μία δυναμική που μπορεί να δώσει σημαντικά πράγματα στην πόλη τα επόμενα χρόνια. 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Κοντοές, μιλώντας στο patrasevents.gr για το θέμα τονίζει τα εξής: "Είναι θετική η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο νέο λιμάνι και δείχνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αυξήσουμε τα νούμερα αυτά ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Σίγουρα θα θέλαμε μία μεγαλύτερη επιβατική κίνηση καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον Οργανισμό". 


Έχουν τριπλασιαστεί τα έσοδα από τα μεγάλα σκάφη

Αυξητική είναι και η κίνηση στο νέο λιμάνι στον τομέα της προσέλευσης μεγάλων σκαφών που ρίχνουν άγκυρα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία μέσα από τα έσοδα του Οργανισμού, αν και στο κομμάτι αυτό, υπάρχουν αρκετά προβλήματα και ελλείψεις που χρειάζεται να διορθωθούν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα έσοδα του ΟΛΠΑ από την προσάραξη μεγάλων σκαφών στο νέο λιμάνι της Πάτρας, στον χώρο της mega yacht, φέτος έχουν τριπλασιαστεί σχεδόν σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια, όμως και πάλι, κυμαίνονται χαμηλά, γεγονός που δείχνει ότι χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά βήματα για να μπορέσει η Αχαϊκή πρωτεύουσα και το λιμάνι της να στηριχθεί σε αυτόν το τομέα.

Άλλωστε, για ένα ακόμα καλοκαίρι η Πάτρα χάνει πολλά από το θέμα της μη έλευσης κρουαζιερόπλοιων, ένας τομέας που και φέτος θα κυμανθεί σε χαμηλό επίπεδο, σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένα μεγάλο λιμάνι σαν αυτό της Πάτρας.