Δυο διάσημοι ηθοποιοί του παγκόσμιου κινηματογράφου θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία με τον τίτλο "Echoes of the Past", που πραγματεύεται τα γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου του 1943.

Μαξ φον Σίντοφ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν, θα είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία.


Ο Μαξ φον Σίντοφ ή Μαξ φον Σίντοου (Max von Sydow, 10 Απριλίου 1929) είναι Σουηδός ηθοποιός. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Πελέ ο κατακτητής κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά, και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες Ο Εξορκιστής και Hawaii. Στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί στη σειρά Game of Thrones στον ρόλο του Three-Eyed Raven, ενώ έχει δώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των The Simpsons.


Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν (George Richard Chamberlain, 31 Μαρτίου 1934) είναι Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης και τραγουδιστής. Έγινε το ίνδαλμα της αμερικανικής νεολαίας όταν πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτικό σειρά Dr. Kildare (1961-1966), η οποία του χάρισε έναν Χρυσό Σκούφο και το έπαθλο του πιο δημοφιλή άνδρα ηθοποιού για τις χρονιές 1962, 1963 και 1964.
Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και σίριαλ όπως στο Σόγκουν, για την οποία βραβεύθηκε με τον "Χρυσό Σκούφο" το 1981, στο Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας, για την οποία κατέκτησε επίσης Χρυσό Σκούφο το 1984 και στο Κόμης Μόντε Χρίστο το1975. Έχει πρωταγωνιστήσει σε κλασικούς ρόλους στο θέατρο και έχει εργαστεί σε μιούζικαλ.

Από το 2015
Οι συντελεστές της ταινίας επισκέφθηκαν τον Απρίλιο του 2015 τα Καλάβρυτα και κατέγραψαν εικόνες και τοποθεσίες (Διαβάστε εδώ). Από τότε πέρασε καιρός και έφτασε σήμερα η μέρα που ξεκίνησε!

Η Ιδέα
Ο Αθανάσιος (Τομ) Σουλελές ακούγοντας τα όσα είχε βιώσει ο πατέρας του Σωτήρης Σουλελές, τον Δεκέμβρη του 1943 στα Καλάβρυτα, 13 χρονών τότε, προσέγγισε τον Στίβεν Πριόβολο και τον Δημήτρη Κατσαντώνη, δύο Έλληνες παραγωγούς ταινιών και ιδιοκτήτες της «TerraMagma Pictures» με έδρα το Χόλιγουντ και με σημαντική επαγγελματική διαδρομή και οι δυο στο χώρο της έβδομης τέχνης. Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει ένα ντοκιμαντέρ αλλά μετά από έρευνα για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων που έγινε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, παρουσιάστηκε το σενάριο και έτσι τα σχέδια άλλαξαν με την δημιουργία πλέον μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής.

Το σενάριο
Το σενάριο βασίζεται σε ένα flashback μεταξύ του σήμερα και του τότε και το υπογράφει ο Δημήτρης Κατσαντώνης, σεναριογράφος – παραγωγός, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας, με πολύ πλούσιο βιογραφικό στο χώρο του κινηματογράφου, ενώ έχει έτοιμα τα σενάρια για τρεις ακόμα ταινίες που προγραμματίζονται, με Ελληνικό και ιστορικό ενδιαφέρον αφού πραγματεύονται τον β παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο.

Σκηνοθεσία
Σκηνοθέτης θα είναι ο Νικόλας Δημητρόπουλος, γνωστός στην Ελλάδα από την επιτυχημένη σειρά «Υπέροχα πλάσματα», αλλά και τη συνεργασία του με τη Village Roadshow στην κινηματογραφική ταινία «Alter Ego».

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος, το 2002 σκηνοθέτησε την ταινία μεγάλου μήκους «Small Fish» και το 2004 την ταινία «Cold Living». Την περίοδο 2006-2007 σκηνοθέτησε την ταινία «Alter Ego», με τους Σάκη Ρουβά, Δανάη Σκιάδη, Δημήτρη Κουρούμπαλη και Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Τo 2007 κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη της δημοφιλούς κωμικής σειράς του Alpha, «Υπέροχα Πλάσματα», ενώ το 2008, σκηνοθέτησε το τηλεπαιχνίδι, «Big in Japan» (Alpha). Έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως σκηνοθέτης και παραγωγός σε πολλές ταινίες μικρούς μήκους και ντοκιμαντέρ (Imagining Ithaca, Amazing Adventures of a Nobody, Silent Houses), σε μουσικά video (Come My Angel, Famous, Lullaby), αλλά και σε διαφημιστικά σποτ και εταιρικά video (Nescafe, Shell, Microsoft, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τραμ, Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, τηλεοπτική καμπάνια του Alpha). Τελευταία του δουλεία η ταινία μικρού μήκους για την διαφημιστική καμπάνια της LACTA, «Love in Action».

Τα γυρίσματα – Τα σκηνικά – Οι τοποθεσίες – Οι ηθοποιοί
Για τα γυρίσματα θα απαιτηθούν πάνω από 150 κομπάρσοι (κάτοικοι της Επαρχίας Καλαβρύτων) όλων των ηλικιών, που ανάλογα την σωματοδομή θα κάνουν άλλοι τους Έλληνες της εποχής και άλλοι τους Γερμανούς.

Στα γυρίσματα στο Σοποτό (το προσεχές φθινόπωρο) θα μεταφερθούν από μουσεία Ελλάδας και εξωτερικού, πολεμικά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα εποχής. Η σκηνή με το σχολείο Καλαβρύτων θα γυριστεί σε ιδικά διαμορφωμένο χώρο της Αττικής όπου θα φτιαχτεί σκηνικό που θα είναι πιστό αντίγραφο με το Σχολείο των Καλαβρύτων. Ηθοποιοί θα είναι Έλληνες, Αμερικανοί και Γερμανοί.

ΠΗΓΗ: kalavrytanews.com