Πριν από ένα χρόνο η Ηλιάννα Βαλσαμάκη συμμετείχε στο διαγωνισμό Greek Face Awards 2017, προσπαθώντας να κατακτήσει την κορυφή και έτσι να αναγνωριστεί η δουλειά της.

Περνούσε με επιτυχία τις δοκιμασίες και όταν έφτασε η στιγμή να διεκδικήσει την πρώτη θέση, σκέφτηκε να μεταμορφωθεί σε ένα από τα διασημότερα έργα της αρχαιοελληνικής γλυπτικής, την "Αφροδίτη της Μήλου".

H απόφασή της, πέραν του εντυπωσιακού αποτελέσματος, περνά και ένα δυνατό μήνυμα, αφού το άγαλμα που βρέθηκε, την άνοιξη του 1820, σε αγροτική περιοχή του νησιού, βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά, ωστόσο εντυπωσίασε τους πάντες με το απίστευτο ταλέντο που έχει στο face & body painting.


Το βίντεο με την μεταμόρφωσή της "ταξίδεψε" μέχρι το Λονδίνο. Και τι εννοούμε; Η Πατρινή καλλιτέχνις, δέχθηκε πέρυσι, όταν και πρωτοπαρουσίασε το συγκεκριμένο εγχείρημα, ένα e-mail από το Πανεπιστήμιο UCL, στο οποίο την καλούσαν να επαναδημιουργήσει την "Αφροδίτη της Μήλου" και να την παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του ιδρύματος.

Όπως αναφέρει η ίδια στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook: "Πέρσι, σαν σήμερα έλαβα email από το πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου για να παρευρεθώ φέτος 21 - 26 Ιουλίου και να επαναδημιουργήσω τη Θεά Αφροδίτη με την οποία είχα φτάσει στην τελική 5αδα του διαγωνισμού #greekfaceawards2017, βλέποντας το video μέσα από το κανάλι μου στο YouTube!

Τη μεταμόρφωση θα την κάνω ξανά επάνω μου αλλά αυτή τη φορά θα έχει κάποια διαφορετικά στοιχεία τα οποία θα τα δείτε σύντομα και σε βίντεο!!! Όλο αυτό θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου και θα παρουσιάσω τη δουλειά μου λέγοντας μερικά πράγματα για την τέχνη του Body Painting".

Η Ηλιάννα Βαλσαμάκη, δηλώνει χαρούμενη, αφού το UCL είναι μέσα στα 3 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας και στα 10 καλύτερα του κόσμου.


Το Πανεπιστήμιο UCL

Το Πανεπιστήμιο UCL

Η νεαρή make up artist που έχει κάνει απίστευτες μεταμορφώσεις, θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τη δουλειά της και για την τέχνη του body painting.

Σίγουρα, είναι μια τρομερή εμπειρία για την Ηλιάννα Βαλσαμάκη, που την αξίζει, αφού το ταλέντο της στο κομμάτι με το οποίο ασχολείται τα τελευταία χρόνια είναι μοναδικό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη μεταμόρφωσή της σε "Αφροδίτη της Μήλου":


#GREEKFACEAWARDS Top 5 -Optical illusion- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ/VENUS DE MILO