Ο πιανίστας, συνθέτης και τραγουδοποιός Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στην Πάτρα, «μία διαφορετική μουσική παράσταση» σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο είναι λίαν κατατοπιστικό: «Ο Στέφανος Κορκολής, έχοντας και πάλι δίπλα του την «αέρινη» φωνή της Σοφίας Μανουσάκη, θα ταξιδέψει τους ακροατές στον μουσικό του κόσμο, μέσα από διαχρονικά δικά του τραγούδια που έχει αγαπήσει το κοινό («Δεν είσαι εδώ», «Θες», «Σβήσε το φεγγάρι», «Ο Άγγελος μου», «Στους πέντε ανέμους», «Σκόνη και θρύψαλα», «Σ’ έχω ερωτευτεί» και πολλά άλλα), αλλά και τραγούδια και μουσικές από το τελευταίο έργο του, όπου μελοποίησε ποιήματα του Αλεξανδρινού Κωνσταντίνου Καβάφη.» Για το γεγονός της βεβήλωσης του Κ.Π. Καβάφη από την "μελοποίηση" Κορκολή γράψαμε σε προηγούμενο κείμενό μας.

Όμως εδώ υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο. Για να προωθήσει τον «Καβάφη του», ο Κορκολής τον εντάσσει μέσα σ’ ένα πρόγραμμα ποτ –πουρί, όπου το «Σκόνη και θρύψαλα», για παράδειγμα, θα διαδέχεται η ποίηση του Καβάφη!

Ας καταλάβει, επιτέλους, ο κ. Κορκολής ότι ο Καβάφης δεν είναι για διασκέδαση, όπως θέλει να τον λανσάρει. Μου κάνει εντύπωση: Δεν έχει καμία αναστολή ώστε να μην εντάξει τον Καβάφη σ’ ένα πρόγραμμα – αχταρμά;

Όλα για το χρήμα και την προβολή; Κι αυτό το κάνει με τον Καβάφη του «ανεπαισθήτως»;

Αίσχος!