Οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουλίου.

Λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου θα είναι παρούσα στο Στάδιο - κόσμημα για τον Κλασικό Αθλητισμό της χώρας.

Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι Έλληνες Άνδρες και Γυναίκες, αλλά και μικρότερης ηλικίας, Νέοι και Έφηβοι, οι άνω των 18 δηλαδή. Κι είναι ευτύχημα που παρά την κρίση, ο Ελληνικός Στίβος, διατήρησε τις δυνάμεις του και διαθέτει λαμπρά αστέρια. Φτασμένοι και καταξιωμένοι Πρωταθλητές διεθνώς, αλλά και ανερχόμενα ταλέντα που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης θα δώσουν τη μάχη τους μπροστά στο κοινό της Πάτρας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ήδη διεξαχθεί τα Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου, Ανωμάλου Δρόμου και το Πανελλήνιο Σχολικό.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα των Ανδρών - Γυναικών, έχουν ήδη διεξαχθεί τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Ορεινού δρόμου, 50.000μ. βάδην, 20.000μ. βάδην, 10.000μ. και Σύνθετα Αγωνίσματα.

Σε πολύ καλό επίπεδο κυμαίνεται και ο απολογισμός των αθλητών - τριων της Πάτρας που μέχρι στιγμής 10 από αυτούς έχουν κατακτήσει 14 μετάλλια.

Αναλυτικά: