Για άλλη μια φορά η θεατρική ομάδα Πάτρας "Υποκριτές" θα εκπροσωπήσει την πόλη σε ένα Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου, και συγκεκριμένα στους 32ους θεατρικούς αγώνες του δήμου Ζωγράφου από 8-16 Σεπτεμβρίου.

Οι "Υποκριτές" θα συμμετάσχουν με την τελευταία παραγωγή τους «Μην Ενοχλείτε» του Πάνου Μίχα σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά που απολαύσαμε τον Μάιο στο θέατρο Αγορά.

Η ομάδα κατάφερε να προκριθεί μέσα από πολλές ομάδες από όλη την επικράτεια στα τελικά. όπως έχει κάνει πάντα όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα φεστιβάλ που έχει στείλει υποψηφιότητα, αποσπώντας μάλιστα πολλά βραβεία.

Η προκριματική επιτροπή των 32ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, αποτελούμενη από τους Θανάση Κουρλαμπά,
πρόεδρο, Θεόδωρο Εσπίριτου και Δημήτρη Ντάσκα, μέλη κοινοποίησαν το σκεπτικό τους ως προς την επιλογή.

Το έργο της επιτροπής υπήρξε εξαιρετικά δύσκολο, καθότι οι παραστάσεις που τέθηκαν υπό την κρίση της ήταν πολλές ενώ οι μέρες διάρκειας των αγώνων είναι συγκεκριμένες.

Τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι παραστάσεις ήταν η ποιότητα της υποκριτικής των ηθοποιών (ο ρυθμός, η εκφραστικότητα, το βάθος των
ερμηνειών τους), η λειτουργικότητα και το ύφος της σκηνοθεσίας, καθώς και η αρτιότητα της εικαστικής πρότασης που έφερε η κάθε παράσταση.

Συνεκτιμήθηκε επίσης η ύπαρξη πρωτότυπων εργασιών σε διάφορους τομείς της θεατρικής πράξης (όπως συγγραφή και μουσική σύνθεση). Η επιτροπή κατάρτισε έτσι ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων, που το χαρακτηρίζει η ποικιλομορφία παραστάσεων, με έργα σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά.


ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ