Η παράταξη ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη σε ανακοίνωση της αναφέρει τα παρακάτω:

"Παραδίνεται σήμερα με τροπολογία που κατατέθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το θαλάσσιο μέτωπο  στους πολίτες της Πάτρας.

Ένα διαχρονικό, δίκαιο αίτημα της πόλης γίνεται πράξη μετά από πολύχρονους αγώνες  του πατραϊκού λαού και των φορέων της πόλης και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εμπαιγμούς και κοροϊδίες  των προηγούμενων κυβερνήσεων . Έχουμε σήμερα μια καθαρή λύση με πλήρη παραχώρηση, που μας επιτρέπει να χαιρόμαστε. Είναι μία μεγάλη μέρα για την Πάτρα. Η μιζέρια η μικροψυχία δεν ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ στη σημερινή ιστορική μέρα.

Μαζί με την υπογειοποίηση του τραίνου που υλοποιείται, μπορεί να απελευθερώσει κρίσιμους χώρους στο ιστορικό κέντρο και όχι μόνο, να επιτρέψει ένα σχεδιασμό ευρείας κλίμακας, που όταν υλοποιηθεί θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Μπορεί να αποτελέσει τη σημαντικότερη αστική παρέμβαση μετά το σχέδιο Βούλγαρη, σχεδόν δύο αιώνες πριν.

Το μέτωπο παραδίδεται για 99 χρόνια με σκοπό να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς, κοινωνικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς. Προστατεύεται έτσι το φυσικό περιβάλλον από ιδιοτελή επιχειρηματικά μεγάλα  συμφέροντα και παραδίδεται αναπλασμένο και αλώβητο στις επόμενες γενιές.

Η ΡΑΠ πάλεψε τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλε δημιουργικά για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου οράματος και σήμερα μαζί με τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης νοιώθει δικαιωμένη. Άμεσα θα πρέπει τώρα να ξεκινήσει ο διάλογος για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του μέσα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και τη συνέργια όλων των φορέων της πόλης . Η δημιουργική συμβολή όλων σε αυτή τη διαδικασία είναι αναγκαία. Θα είμαστε όλοι εδώ, παρόντες, σε αυτή τη σπουδαία ευκαιρία για την Πάτρα, αντάξια της ιστορίας της, της κουλτούρας της, αλλά και του μέλλοντος που της αξίζει."