Η μέρα που η Παναχαϊκή θα ξεκινήσει την προετοιμασία της, πιάνοντας δουλειά για την νέα χρονιά πλησιάζει.

Οι "κοκκινόμαυροι" ξεκινούν την προετοιμασία τους την Δευτέρα και μία εβδομάδα αργότερα η ομάδα θα μεταβεί στο Καρπενήσι όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της δουλειάς που πρέπει να γίνει για την νέα σεζόν.

Πάντως, αυτό που προκαλεί εύλογες απορίες είναι ότι η ομάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προετοιμασία της, χωρίς να έχει ολοκληρώσει τον αγωνιστικό της σχεδιασμό.

Μέχρι πρότινος δεν είχε αποφασιστεί το μπάτζετ με το οποίο θα προχωρήσουν τα στελέχη της διοίκησης και η Παναχαϊκή Συμμαχία για την νέα χρονιά.

Ο πυρήνας της Παναχαϊκής Συμμαχίας, η ομάδα δηλαδή των Πατρινών επιχειρηματιών που χρηματοδότησε την προσπάθεια την περσινή χρονιά, λέγεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει με το ίδιο μπάτζετ.

Το περσινό μπάτζετ κυμάνθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, γύρω στα 800 με 900.000 ευρώ, από το σύνολο των 20 επιχειρηματιών της Συμμαχίας που αποτελούν και τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής ζωής αυτής της πόλης.

Η υπέρβαση που ο κόσμος της Παναχαϊκής θα ήθελε για την ομάδα του δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον για τη νέα χρονιά. Την υπέρβαση αυτή την είχε καλλιεργήσει όχι ο κόσμος, αλλά οι προσδοκίες της Παναχαϊκής Συμμαχίας όταν αυτή σχηματιζόταν, μιλώντας για ένα επενδυτικό σχέδιο που θα έφερνε σε λίγα χρόνια την ομάδα σε πρώτο πλάνο στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. 

Δεν υπάρχει η δυνατότητα ή η βούληση; Τουλάχιστον η ομάδα θα προχωρήσει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί παίκτες από το περσινό βασικό κορμό της ομάδας έχουν φύγει, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις για να μπορέσει η Παναχαϊκή, αν όχι να ενισχυθεί, τουλάχιστον να μην παρουσιαστεί αποδυναμωμένη την νέα χρονιά.

Μένει και κάτι άλλο: Οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκ για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το σχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη και αν αυτή θα γίνει από την περίοδο 2019-2020.