Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η περίοδος των εκπτώσεων στα μαγαζιά της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου.

Την περίοδο των εκπτώσεων προετοίμασαν οι προσφορές που είχαν προχωρήσει τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά, προκειμένου να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό.

Οι εκπτώσεις έτσι συνεχίζουν το έργο των προσφορών και οι τιμές που υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι αρκετά καλές, ξεκινώντας από 20% και φτάνοντας έως και 60%, ανάλογα με το προϊόν. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων της Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, Γιώργος Βαγενάς μιλώντας στο patrasevents.gr, για την περίοδο των εκπτώσεων, τονίζει:

"Οι εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει με θετικούς ρυθμούς και τα πρώτα δείγματα γραφής αφήνουν ελπίδα και αισιοδοξία στους εμπόρους για τη συνέχεια. Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού εστιάζεται κυρίως σε είδη υπόδησης, ενδυμάτων, αλλά και είδη δώρων.

Ωστόσο, όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε ακόμα στοιχεία για να εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο κόσμος θα πάει στα καταστήματα για να ψωνίσει".


Αισιοδοξία και στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας

Με αισιόδοξο τρόπο μπήκαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και σε επίπεδο της τοπικής αγοράς της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο Μάκης Μακρής του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, υπήρξε μια αύξηση της κίνησης στα καταστήματα και ο κόσμος έδειξε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κοιτάζοντας τις βιτρίνες των μαγαζιών και ψάχνοντας το προϊόν που τον ενδιαφέρει. 

"Είναι γεγονός ότι υπήρξε μία σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας του κοινού στα καταστήματα από τη μέρα που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί το φαινόμενο αυτό, ο κόσμος θα έρθει στα μαγαζιά για να ψωνίσει και τα καταστήματα θα δουλέψουν τους δύο μήνες που ακολουθούν, καλύπτοντας τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μήνας του Ιουνίου". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, παρά το άνοιγμα των πολυεθνικών μαγαζιών την ερχόμενη Κυριακή, θα μείνει πιστός στην θέση του και θα προτείνει στα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους, καλώντας το καταναλωτικό κοινό να πάει στις παραλίες, να τις περάσει με την οικογένεια και να χαλαρώσει.