Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επανέλαβε σήμερα ότι το Ποτάμι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις βουλευτών του Ποταμιού που βλέπουν θετικά μία μετεκλογική συνεργασία είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Όλους μας ενώνει η απόφαση το Ποτάμι να κατέβει στις επόμενες εκλογές αυτόνομο. Οι βασικές θέσεις που υπερασπίζεται το Ποτάμι μας ενώνουν όλους. Η κοινή μας ατζέντα είναι ισχυρότερη από το βλέμμα δεξιά ή αριστερά».

Για το ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν 16 κυβερνητικοί βουλευτές, ο κ. Θεοδωράκης τόνιδρ πως «οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά».

«Πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του '19. Τώρα μας λένε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάϊο. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι. Χρειάζεται σταθερούς κανόνες. Δημιουργείται αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες που είναι εις βάρος της οικονομίας, εις βάρος της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον «Κλεισθένη» που συζητείται στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή να χρειάζεται 3% και για να εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να χρειάζονται 0,5-1%. «Τα δημοτικά συμβούλια θα απορροφήσουν όλες τις ακρότητες που υπάρχουν στην κοινωνία» σημείωσε.

«Θα μετατραπούν σε ρινγκ. Συνάντησα πετυχημένους δημάρχους από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλοι συμφώνησαν πως είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να λες σήμερα ότι θα γίνουν εκλογές με ενα σύστημα απόλυτης αναλογικής και όποιος πάρει μερικές εκατοντάδες ψήφους θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο και θα μπορεί να σαμποτάρει τη λειτουργία του» συμπλήρωσε.