Κράτησε περίπου 1,5 μήνα. Κι όμως σε αυτό το διάστημα έδειξε ότι μπορεί να αλλάξει το ύφος αυτής της πόλης. 

Το Artwalk όμως θα έχει και συνέχεια που μπορεί να μην παιχτεί τώρα, αλλά τα επόμενα χρόνια. Γιατί αυτή η πρωτοβουλία της ομάδας της Art In Progress ήρθε για να μείνει στην Πάτρα, καθώς αγαπήθηκε από τους Πατρινούς που είδαν το φως της τέχνης, το χρώμα της, τη φαντασία της και την έμπνευση της να μπαίνει στην καθημερινότητα τους. 

Τα 11 murals που φτιάχτηκαν σε αυτό τον 1,5 μήνα στην Πάτρα, σε γκρίζους τοίχους που πήραν πλέον χαρακτήρα και προσωπικότητα, έχουν ήδη γίνει σημεία αναφοράς.

Ο κάθε τοίχος από αυτούς κάτι έχει να μας πει, κάτι μας ψιθυρίζει στο μυαλό μας όταν περνάμε από εκεί και πολλές φορές μας αναγκάζει να αλλάζουμε στάση, να σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά, μόνο και μόνο για να τον ακούσουμε, να τον κοιτάξουμε, να τον θαυμάσουμε. 

Όλα αυτά από ανθρώπους εθελοντές, που δεν είχαν κάτι για να κερδίσουν και που το μόνο που ήθελαν ήταν να αλλάξουν κάτι σε αυτή την πόλη, κάτι μέσα από την τέχνη. Το Artwalk 3 πέτυχε λοιπόν τον σκοπό του.

Η αγάπη του κόσμου φάνηκε εξάλλου και στο οδοιπορικό - ξενάγηση που έκαναν τα μέλη της ομάδας της Art in Progress στους Πατρινούς, πηγαίνοντας τους στα έργα του Artwalk 3, έχοντας μαζί τους συνοδοιπόρο τους, όπως είπαν, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα. Η ομάδα της Art in Progress στον επίλογο αυτού του φετινού φεστιβάλ που αγαπήσαμε αναφέρει:

"Tο ArtWalk έφτασε στο τέλος του.  Σε αυτή την προσπάθεια βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι, φορείς και ιδιώτες, στον βαθμό που μπορούσαν και θα θέλαμε ειλικρινά να τους ευχαριστήσουμε όλους ξεχωριστά. 

Ξεκινάμε με την εκπληκτική ομάδα μας: Κλεομένης Κωστόπουλος, Μαρία Παπαδιαμαντοπούλου, Χαρά Παπαδιαμαντοπούλου, Τατιάνα Δήμου, Ηρώ Σταλίκα, Χρύσα Σουλελέ, Αριστομένης Χατζήπαπας, Χρήστος Αλεξίου, Καλή Σπηλιοπούλου, Ελενόρα Παπαγεωργίου, Άννα Παπαγεωργίου, Αθηνά Παντελή, Χρυσάνθη Καλογεροπούλου, Μαρίος Φλιάτουρας, Βασίλης Φωτακόπουλος, Σοφία Στεφανοπούλου, Ευαγγελία Σταματίου, Αναστασία Χάιδη και Δημήτρης Κωστόπουλος.

Τους μοναδικούς μας καλλιτέχνες που πρόσφεραν στην πόλη και στο Φεστιβάλ την έμπνευση, τον χρόνο και το υπέροχο ταλέντο τους ανιδιοτελώς: DimiKoko, politicalstencil.com, Felix Rodewaldt, Dimitris Ntokos, Fikos, Antonis Hambas, Apset, Dimitris Taxis, Christina Angelina, Bilos, WD street art.


Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς μας: Στην σχέση, πίσω από το όνομα οποιασδήποτε εταιρείας και της Art in Progress, κρύβετε το όραμα φωτισμένων ανθρώπων που πιστεύουν σε συνανθρώπους, σε νέες ιδέες και νέες προοπτικές για την πόλη ή την χώρα τους.

Με αυτό τον τρόπο επιστρέφουν την αγάπη τους σε όσους τους εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια και για τον λόγο αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Τους ονομάζουμε χορηγούς, αλλά τους θεωρούμε συνοδοιπόρους. 

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τον μοναδικό δημόσιο φορέα όπου μας εμπιστεύτηκε την συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Καρπέτα και την Διονυσία Μαράτου. 

Στην Art in Progress πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο, αλλάζει και κινητοποιείται μία ολόκληρη πόλη. Είναι πραγματικά μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια ενεργών πολιτών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά τόσο για τα ευρωπαϊκά όσο και για τα παγκόσμια δεδομένα.

Με την βοήθειά σας θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ακόμη περισσότερο σύγχρονο πολιτισμό στην Πάτρα. Αν επιθυμείτε την συμμετοχή σας ως εθελοντής ή ως πάροχος τυφλού τοίχου, επικοινωνήστε μαζί μας στο inbox".