Το ΕΑΠ – Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο μαζί με το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου προχωρά στην διοργάνωση Διεθνούς συνεδρίου με τίτλο Νερό: Παραδόσεις και Θρησκείες, υπό την αιγίδα της IWA που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2020 στην Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέρος που αναφέρεται στις θρησκείες θα ολοκληρωθεί στην Ιερά Μονή της Χάλκης στα Πριγκηπονήσια όπου και θα γίνει το κλείσιμο του Συνεδρίου.

Αυτό συναποφασίσθηκε μετά την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη που είχαν ο Prof. Orhan Yenigun, Διευθυντής του ινστιτούτου περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου και ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ – Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε ανακηρυχθεί στις 19 Δεκεμβρίου του 2013 Επίτιμος Διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για την συνεισφορά του στο περιβάλλον.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί με την βοήθεια και του Σεβασμιωτάτου Προύσσης και Ηγουμένου της Χάλκης κ. Ελπιδοφόρου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναμένεται να προσδώσουμε μια ξεχωριστή διάσταση στις επιστήμες που έχουν σχέση με το Νερό και τα Απόβλητα» τονίζει ο Καθηγητής του ΕΑΠ Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.