Ο Δήμος Πατρέων και το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας διοργανώνουν ποντιακό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Εκ/κών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην πρώην Πλαζ στις 15/07/2018 και ώρα 21:00 μ.μ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018 που θα γίνουν σε συνεργασία με το σύλλογο Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Η Κρεμαστή” και με τίτλο «Ποντιακή παράδοση ταξιδεύει από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην Πάτρα».

Ο Σύλλογος είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία πολιτιστικός σύλλογος στον Εύοσμο, συμπληρώνοντας 38 χρόνια ζωής και δράσης, συνεχίζει να έχει ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο του την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του, δηλαδή τη διατήρηση, συνέχιση και ανάδειξη της λαογραφίας, του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου.

Το πρόγραμμα εκδήλωσης είναι:

α) Παρουσίαση Ποντιακών Χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου συνοδεία ποντιακής λύρας και νταουλιού. Χρόνος παράστασης 20 λεπτά.
β) Ποντιακό γλέντι με τους Μπαϊραχτάρη Θωμά στη λύρα, Σαβιολάκη Κώστα στο τραγούδι, Ευθυμιάδη Τριαντάφυλλο στα πλήκτρα, Χινιτίδου Σοφία στο νταούλι.

Συνδιοργάνωση:

Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών
Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας
Φάρος Ποντίων Πατρών