Η αριστουργηματική ταινία των αδελφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, που θεωρείται ένα έργο σταθμός για τον κινηματογράφο, προβάλλεται την προσεχή Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, από τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο.

Τίτλος της ταινίας «ΑΛΟΖΑΝΦΑΝ». Η ταινία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες του πολιτικού κινηματογράφου και σίγουρα ένα έργο – σταθμός για την δεκαετία του ΄70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και την αξεπέραστη μουσική του Έννιο Μορρικόνε, που ντύνει, αγκαλιάζει και συντροφεύει τον Φλούβιο σε όλες του τις μεταπτώσεις. Μουσική χωρίς την οποία η ταινία θα είχε παραμείνει ημιτελής. Ανάμεσα στους συντρόφους του Φούλβιο, τους επαναστάτες, διακρίνουμε την αδρή μορφή του εξαιρετικού Έλληνα, Σταύρου Τορνέ.

Οι αδελφοί Ταβιάνι, μέσα από την σκηνοθετική τους ματιά διευρύνουν το θέμα της επαναστατικής ουτοπίας, της αυτοθυσίας και του ευδαιμονισμού. Πρόκειται  για μια κινηματογραφική σύνθεση κρυστάλλινης μουσικότητας, όπου συνυπάρχουν ο εστετισμός και η απλότητα.

Σε ρεσιτάλ ερμηνείας ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι σε ένα φιλμ - σταθμό του πολιτικού σινεμά. Ο επαναστάτης είναι ένας ονειροπόλος, αυτό που θέλει να φέρει σε πέρας με τις πράξεις του, είναι η εγκατάσταση του ονείρου στη γη. Ακόμα και η αποτυχία δεν τον πτοεί αφού αυτό που έχει σημασία για τους Ταβιάνι είναι το όραμα. Ένα όραμα που παραμένει –και πρέπει να παραμείνει- ανέγγιχτο ακόμα και μετά τη συντριβή του.


«Αλονζανφάν»των αδελφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι TRAILER NEW STAR