Σημείο αναφοράς για τα εικαστικά δρώμενα έχει γίνει η όμορφη Ναύπακτος μέσω του Art Lepanto και των εκθέσεων που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή.

Ο χώρος του Art Lepantο, στο λιμανάκι της Ναυπάκτου, προσελκύει κάθε καλοκαίρι το ενδιαφέρον των φίλων της τέχνης, μέσα από την έκθεση που έχει διαμορφώσει πλέον το δικό της κοινό, το οποίο κάθε χρόνο, λογικό είναι να έχει υψηλότερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις, παροτρύνοντας τους διοργανωτές της να ανεβάζουν τον πήχη.

Φέτος η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και τις 15 Αυγούστου. Η έκθεση θα είναι ομαδική και αυτή τη φορά, με έργα σημαντικών καλλιτεχνών, όπως του Αλέκου Φασιανού, του Γιώργου Σταθόπουλου, του Βασίλη Σπεράντζα, του Στέφανου Δασκαλάκη, του Σπύρου Βασιλείου και άλλων.

Τα έργα που θα φιλοξενηθούν αποπνέουν αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, είναι δημιουργίες που έχουν μια θετική αύρα, ανοίγοντας τους ορίζοντες στο κοινό για να ανανεώσει τη διάθεσή του, την ελπίδα και την πίστη του.

Στοιχεία που έχει ανάγκη ο σύγχρονος Έλληνας, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και σκοτεινή για τη χώρα μας, με την έκθεση να περνάει έτσι ένα συμβολικό μήνυμα για το μέλλον και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για ένα καλύτερο αύριο.

Τα έργα των καταξιωμένων αυτών ζωγράφων έρχονται να επιβεβαιώσουν τη θετική προσφορά που μπορεί να έχει η τέχνη στη ζωή μας, συμβάλλοντας στο να βγούμε από το γκρίζο και το σκοτεινό.

Χορηγός της έκθεσης είναι ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Ράπτης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Νίκος και Γιώργος Καλατζής.