Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για άλλη μια χρονιά με τα Χορωδιακά Σύνολά της, προσφέρει στο κοινό της Αιγιαλείας, την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, μια εξαιρετική μουσική παράσταση με τίτλο «Τραγουδώντας στην καρδιά του Καλοκαιριού».

Στο πρώτο μέρος  η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού και η Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου, συμπράττουν σ’ ένα έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Μικρά ονόματα-Μεγάλα τραγούδια». Η διαχρονική χρήση από τους Έλληνες στιχουργούς μικρών ονομάτων σε τίτλους και σε θέματα τραγουδιών, δημιούργησε μεγάλες επιτυχίες που τραγουδήθηκαν απ’ όλους και έδωσε το ερέθισμα στα Χορωδιακά μας Σύνολα, να δημιουργήσουν αυτή τη μουσική ενότητα και να μας υπενθυμίσουν μεγάλες επιτυχίες.

Στο δεύτερο μέρος η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αιγιαλείας και όχι μόνο, παρουσιάζει ένα νεανικό ρεπερτόριο από αγαπημένα Ελληνικά και ξένα τραγούδια με τίτλο «Όσα τραγούδια έχω αγαπήσει», που θ’  αρέσουν και θα τραγουδηθούν απ’ όλους. Σ’ αυτά τα 10 χρόνια η Χορωδία έχοντας συμμετάσχει αυτόνομα ή σε σύμπραξη σε πάνω από 150 εκδηλώσεις, έχει δημιουργήσει μια αξιοσημείωτη μουσική υποδομή σε μια ολόκληρη γενιά νέων.

Τους χορωδούς θα συνοδεύσει ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς: ο Φώτης Αθανασίου στο φλάουτο, κλαρινέτο και σαξόφωνο, ο Άρης Αλευρίτης στο μπουζούκι και τη φωνή, η Χριστιάνα Ζάρου στο βιολί και τη φωνή, ο Λεωνίδας Καμπούρης στο μπουζούκι, ο Γιάννης Κορδελάς στην κιθάρα και τον μπαγλαμά, ο Πάνος Πιερράτος στην κιθάρα και ο Παναγιώτης Στούρας στο ακορντεόν. Τη μεταγραφή των τραγουδιών επιμελήθηκε η Έφη Γιαννακοπούλου.

Μουσική επιμέλεια, διεύθυνση χορωδιών και συνοδεία στο πιάνο έχει η μαέστρος Βασιλική Νάσση.