Σημείο αναφοράς για τα εικαστικά δρώμενα έχει γίνει η όμορφη Ναύπακτος μέσω του Art Lepanto και των εκθέσεων που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή.

Η γραφική Ναύπακτος που κάθε καλοκαίρι έχει αρκετό κόσμο είναι ένα ιδανικό μέρος για να μπορέσει κάποιος να αναδείξει ένα καλλιτεχνικό έργο και γενικότερα την τέχνη.

Το γραφικό της λιμάνι, το Κάστρο της, η θάλασσα, οι άνθρωποι της, είναι στοιχεία που δένουν με την εικαστική έκθεση, η οποία εδώ και χρόνια συγκεντρώνει ορισμένους από τους καλύτερους εικαστικούς της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.

Ο χώρος του Art Lepantο, στο λιμανάκι της Ναυπάκτου, προσελκύει κάθε καλοκαίρι το ενδιαφέρον των φίλων της τέχνης, μέσα από την έκθεση που έχει διαμορφώσει πλέον το δικό της κοινό, το οποίο κάθε χρόνο, λογικό είναι να έχει υψηλότερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις, παροτρύνοντας τους διοργανωτές της να ανεβάζουν τον πήχη.

Φέτος η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και τις 15 Αυγούστου. Η έκθεση θα είναι ομαδική και αυτή τη φορά, με έργα σημαντικών καλλιτεχνών, όπως του Αλέκου Φασιανού, του Γιώργου Σταθόπουλου, του Βασίλη Σπεράντζα, του Στέφανου Δασκαλάκη, του Σπύρου Βασιλείου και άλλων.


Γιώργος Σταθόπουλος


Στέφανος Δασκαλάκης

Τα έργα που θα φιλοξενηθούν αποπνέουν αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, είναι δημιουργίες που έχουν μια θετική αύρα, ανοίγοντας τους ορίζοντες στο κοινό για να ανανεώσει τη διάθεσή του, την ελπίδα και την πίστη του.

Στοιχεία που έχει ανάγκη ο σύγχρονος Έλληνας, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και σκοτεινή για τη χώρα μας, με την έκθεση να περνάει έτσι ένα συμβολικό μήνυμα για το μέλλον και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για ένα καλύτερο αύριο.

Τα έργα των καταξιωμένων αυτών ζωγράφων έρχονται να επιβεβαιώσουν τη θετική προσφορά που μπορεί να έχει η τέχνη στη ζωή μας, συμβάλλοντας στο να βγούμε από το γκρίζο και το σκοτεινό.

Χορηγός της έκθεσης είναι ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Ράπτης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Νίκος και Γιώργος Καλατζής.


Βασίλης Σπεράντζας


Σπύρος Βασιλείου


Νίκος Καλατζής