Τo νέο Audi e-tron έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία, υπερκαλύπτοντας όλα τα συνηθισμένα κριτήρια για ένα αυτοκίνητο. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας το οποίο προσφέρει κορυφαίο επίπεδο ηρεμίας, που με τη σειρά του διαμορφώνει το τέλειο σκηνικό για το Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. Παράλληλα, παρέχει μια νέα ψηφιακή εμπειρία στον τρόπο οδήγησης. Χαρακτηριστικά, είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες.

Η Audi επέλεξε εσκεμμένα το Royal Danish Playhouse της Κοπεγχάγης, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το εσωτερικό του πρωτότυπου Audi e-tron. Με το αυτοκίνητο ακόμα τυλιγμένο στο ειδικό καμουφλάζ, που από την αρχή συνδέθηκε με το e-tron, η Audi αποκάλυψε μία πρώτη εικόνα του εσωτερικού του σχεδιασμού. Η οθόνη οργάνων μοιάζει να αιωρείται ελεύθερη στο χώρο, όπως και οι οθόνες των προαιρετικών εικονικών εξωτερικών καθρεφτών. Αυτοί οι καθρέφτες θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Audi e-tron, ανεβάζοντας την ψηφιοποίηση του εσωτερικού του αυτοκινήτου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Οι εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες όχι μόνο παρέχουν μια νέα τεχνολογική εμπειρία, αλλά και πολλά πρακτικά οφέλη όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια. Η επίπεδη βάση τους ενσωματώνει μια μικρή φωτογραφική μηχανή της οποίας η εικόνα επεξεργασμένη ψηφιακά εμφανίζεται σε υψηλής αντίθεσης οθόνες OLED 7 ιντσών, που βρίσκονται στο εσωτερικό. Ο οδηγός μπορεί να εισάγει διαφορετικές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τη λειτουργία οθόνης αφής. Τόσο η ανάλυση όσο και το σημείο εστίασης της εικόνας είναι ρυθμίσιμα, παρέχοντας το απαιτούμενο οπτικό πεδίο, ενώ ο οδηγός μπορεί να κάνει zoom σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας και να επιλέξει από τρεις προβολές στο σύστημα MMI για διαφορετικές καταστάσεις - για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, στροφή και στάθμευση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η κεντρική κονσόλα η οποία μοιάζει να στηρίζεται σε ανοιχτά πλευρικά τοιχώματα. Σε κορυφαίες στιγμές έμπνευσης, οι σχεδιαστές της Audi δημιούργησαν ένα αέρινο περιβάλλον ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, δίνοντας μία εντελώς νέα αίσθηση ελέγχου αυτοκινήτου.

Με το μακρύ μεταξόνιο των 2.928 χιλιοστών, το πρωτότυπο Audi e-tron έχει άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους. Οι διαθέσιμοι χώροι για το κεφάλι και τα γόνατα των επιβατών είναι κορυφαίοι στην κατηγορία, λόγω και της απουσίας της πίσω κεντρικής σήραγγας.

Οδηγικά, όταν το νέο μοντέλο κινείται, οι μόνοι ήχοι προέρχονται από τα ελαστικά του και τον απαλό, σχεδόν ανεπαίσθητο ήχο των ηλεκτροκινητήρων. Η ακουστική εμπειρία, οι ήχοι των διακοπτών και των χειριστηρίων, παραδοσιακά ένα από τα δυνατά σημεία κάθε μοντέλου Audi, έχει ανέβει σε ανώτατο επίπεδο.

Το πρωτότυπο Audi e-tron προσφέρει εξαιρετική άνεση και σε μεγάλα ταξίδια. Η ειδική ηχομόνωση αφήνει κάθε ανεπιθύμητο ήχο εκτός καμπίνας επιβατών, ακόμα και αυτόν που παράγει η ροή του αέρα για ταχύτητα μεγαλύτερη των 85 χλμ./ώρα, προσφέροντας μία πρωτοφανή για αυτοκίνητο ηρεμία.