Ικανοποίηση μέχρι στιγμής υπάρχει από τον Πολιτιστικό Οργανισμό για την πορεία που έχει το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Ο κόσμος, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, έχει ανταποκριθεί στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων που έχουν γίνει, αν και υπήρχαν αρκετά προβλήματα με τα τερτίπια που έκανε ο καιρός.

Ωστόσο, στο κομμάτι του Jazz + Πράξεις οι εκδηλώσεις όλες τις βραδιές είχαν αρκετό κόσμο, γεμίζοντας το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, ενώ μεγάλη ανταπόκριση υπήρχε και στις Ημέρες Σκαγιοπουλείου με αποκορύφωμα την συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη στο Νότιο Πάρκο.

Όμως και σε ότι αφορά το θεατρικό κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ στο οποίο έχουν επενδύσει αρκετά το φετινό καλοκαίρι στον Πολιτιστικό Οργανισμό, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους Αχαρνής του Αριστοφάνη το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας ήταν και τα δύο βράδια γεμάτο, ενώ στους Πέρσες του Αισχύλου την Παρασκευή υπήρξε sold out.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από τώρα και για τις θεατρικές παραστάσεις που πρόκειται να έρθουν στην Πάτρα το επόμενο διάστημα, για τους Βατράχους, τον Αγαμέμνωνα, την Ηλέκτρα, την Αντιγόνη αλλά και για την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Οιδίπους, ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες».


Το μεγάλο στοίχημα οι Ημέρες της Γειτονιάς

Το μεγάλο όμως στοίχημα για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας είναι οι εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τις Ημέρες της Γειτονιάς και τις παράλληλες δράσεις τους.

"Είναι ένα στοίχημα που πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε, συνεχίζοντας το καλό ξεκίνημα που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι. Σίγουρα υπάρχουν τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας", τονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος.

"Πάντως μέχρι ώρας είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου".