Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στην πλατεία της Λεύκας, ο « Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή επιστρέφει, στο όμορφο υπαίθριο θεατράκι της Κρήνης αυτή τη φορά, με διοργανωτή το Σύλλογο Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης "Ο Άγιος Αθανάσιος" και στο πλαίσιο σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι.

Την παράσταση ανεβάζει η Θεατρική ομάδα "ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ" του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών σε σκηνοθεσία Γιάννη Βλάχου, την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στις 9:30 μ.μ.,  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το έργο αποτελεί μια σάτιρα του κομματικού φανατισμού, που οδηγεί τους ανθρώπους να μη βλέπουν αυτό που τους ενώνει, παρά μονάχα ότι τους χωρίζει. Μια σάτιρα παιχνιδιών και τεχνασμάτων που εξυφαίνονται για τον έλεγχο και την κατάκτηση της εξουσίας. Μέσα από τη σαρκαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση των ηρώων αλλά και το χιούμορ, αναδεικνύεται η πολιτική αντιπαράθεση της μεταπολεμικής Ιταλίας της δεκαετίας του 1950.

Υπόθεση: Ο εν ενεργεία δήμαρχος Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μια τετραετία τη δημαρχία με αντίπαλο του τον - αριστερών πεποιθήσεων- υποψήφιο δήμαρχο, Πεπόνε. Κινδυνεύοντας οι Χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέρος τους και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκη τους επισείοντας τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις, εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτη φορά, δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε … Η συνέχεια επί σκηνής...