Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, με αφορμή μια τοποθέτηση του κ. Ζάεφ στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος χθες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων για το ποιοι θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση».

Αυτή ακριβώς η φράση ήταν που εξόργισε τον πρόεδρο Ιβανόφ, που μέσω σημερινής ανακοίνωσης επιτίθεται με σφοδρότητα στον Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να υπογράψει, ούτε να υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η θέση του παραμένει αμετάβλητη και ότι δεν θα επηρεαστεί, όπως ακούγεται, από οποιαδήποτε πίεση, εκβιασμούς και απειλές.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό. Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιόργκι Ιβανόφ.