Μέχρι και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου έκανε παρέμβαση σχετικά με το στυλό λέιζερ και γενικότερα με τα παιχνίδια με λέιζερ, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος, βασισμένα στη δυσάρεστη ιστορία με το παιδί από το Βόλο που έχασε μερικώς την όρασή του. 

Το κείμενο που υπογράφεται από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κα Αργυροπούλου και που δημοσιεύει ο filodimos, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Αναφερόμαστε στις συσκευές - δείκτες LASER ή laser pointers και γενικότερα τα παιχνίδια με λέιζερ, που διατίθενται στην αγορά από την Κίνα με ανεπαρκή ή ελλιπή πιστοποίηση και χωρίς να υπάρχει κεντρικός μηχανισμός πιστοποίησης της ενέργειας, που εκπέμπει η κάθε συσκευή, η δε διάθεσή τους γίνεται εύκολα ακόμα και από το διαδίκτυο, με εμφανή τον σοβαρό κίνδυνο, που διατρέχουν οι ανήλικοι χρήστες των εν λόγω συσκευών.

Προς αποφυγή τέτοιων κρουσμάτων στην περιοχή της Αιγιαλείας, παρακαλούμε τους γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους άλλους έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, να επαγρυπνούν. Αν υπάρξει τραυματισμός των ματιών, οι θεραπευτικές επιλογές μας είναι περιορισμένες. Να θυμάστε, τέλος, ότι η ακτίνα των λέιζερ παραμένει ισχυρή για πολλά μέτρα ή και χιλιόμετρα ακόμα από την πηγή της, επομένως ο κίνδυνος είναι πάντοτε υπαρκτός.

Τονίζουμε ότι προς αποφυγή τέτοιων κρουσμάτων στην περιοχή της Αιγιαλείας, παρακαλούμε τους γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους άλλους έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, να επαγρυπνούν και σε κάθε περίπτωση να απευθυνθούν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας ή στην Εισαγγελία Αιγίου στο Δικαστικό Μέγαρο ΑΙΓΙΟΥ, 2ο όροφο επί της οδού Κορίνθου 67".