Μεγάλη έρευνα για τις ομάδες της νύχτας, ίσως ακόμα και για “συμβόλαια θανάτου” φαίνεται να ανοίγει η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από την ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην οδό Μαυροματαίων στα Εξάρχεια και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών οπλοφόρων.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο κατάφεραν να συλλάβουν τα τρία άτομα, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους από ένα 9αρι πιστόλι ο καθένας και συνολικά το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Αμέσως οδηγήθηκαν στα γραφεία τις Ασφάλειας, όπου διαπιστώθηκε πως οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες ήταν σεσημασμένοι, ο ένας για εκβιάσεις καταστηματαρχών και εκρήξεις, καθώς είχε συλληφθεί το 2015 στην Ηλιούπολη έπειτα από την εξάρθρωση ομάδας “νονών” της νύχτας και μάλιστα διαβόητης, ενώ ο δεύτερος το 2006 είχε κατηγορηθεί για την συμμετοχή του σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπών και αρπαγής γυναικών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή τις οδού Μαυροματαίων, είναι οι “ταμίες” ομάδας εκβιαστών και μάλλον αντήλλαξαν πυροβολισμούς με μέλη αντίπαλης ομάδας “νονών” της νύχτας, που θέλει να απλώσει τα “δίχτυα” της στην περιοχή.

Οι τρεις συλληφθέντες Αλβανοί, ηλικίας 42, 38 και 29 ετών αντίστοιχα, στο Τμήμα Εκβιαστών όπου κρατούνται δεν έχουν πει το παραμικρό, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος.
Μάλιστα οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν πως το ποσό των 13.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους, είναι δικό τους και προέρχεται από κέρδη στο στοίχημα, ενώ για τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους δεν λένε το παραμικρό.

Βέβαια και τα τρία πιστόλια έχουν μεταφερθεί στα βαλλιστικά εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ όπου και θα ερευνηθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Όσων αφορά στην συμπλοκή, σημειώθηκε στης 03:00 τα ξημερώματα στην οδό Μαυρματαίων στα Εξάρχεια, όταν περίπου 10 άτομα αρχικά “έπαιξαν” ξύλο στην μέση του δρόμου, ενώ στην συνέχεια το “λόγο” πήραν τα όπλα, καθώς άρχισαν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς.

Κάτοικοι στην περιοχή ειδοποίησαν έντρομοι την Αστυνομία και αμέσως δυο ομάδες μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ έσπευσαν στα Εξάρχεια και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις Αλβανούς, οι οποίοι εκείνη την στιγμή προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο της συμπλοκής και μάλιστα με τα όπλα στα χέρια.