Τα φανάρια σε διάφορα σημεία της Πάτρας δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά τις τελευταίες ημέρες τροχαία ατυχήματα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που έχει και την ευθύνη για το θέμα, προχώρησε σε σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης των βλαβών της φετινής σηματοδότησης.

Η σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί δεν αφορά απλά και μόνο την Πάτρα ή την Αχαΐα αλλά και τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Το έργο που σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση, το έργο περιλαμβάνει τη διαρκή αποκατάσταση ζημιών σε φανάρια και κέντρου ελέγχου σηματοδότησης που έχουν υποστεί αρκετές φθορές από το χρόνο, όπως και ζημιές από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η κακοκαιρία. Το έργο περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια έχει προσπαθήσει την τελευταία διετία μέσω του ΕΣΠΑ να προχωρήσει στην προμήθεια νέων σύγχρονων φωτεινών σηματοδοτών, όμως κάθε φορά ανακύπτουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με ενστάσεις και γραφειοκρατικά ζητήματα.

Μένει να δούμε αν τελικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δώσει αυτή τη λύση, έστω και προσωρινά, αφού αυτό που απαιτείται είναι η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το ΕΣΠΑ.