Η αντίστροφη μέτρηση για το Schoolwave 2018 ξεκίνησε.

Σε δύο μέρες το μεγαλύτερο νεανικό μουσικό φεστιβάλ της χώρας, με την συμμετοχή 24 συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ανεβαίνει στην σκηνή του Θεάτρου Βράχων, σε μία μεγάλη γιορτή στην οποία θα πάρει μέρος αρκετός κόσμος.

Το Schoolwave 2018 συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες φίλους της μουσικής και νεανικές παρέες που στήνουν το δικό τους γλέντι κάτω από την σκηνή του φεστιβάλ, σε μία διοργάνωση με δεκάδες παράλληλες δράσεις.

Από πλευράς Πάτρας, η πόλη μας συνεχίζει και φέτος την δική της παράδοση που έχει στο φεστιβάλ, με συνεχείς παρουσίες συγκροτημάτων σε αυτή τη μεγάλη μουσική και νεανική γιορτή.

Φέτος την Πάτρα θα εκπροσωπήσει η thrash metal μπάντα Corrosive Influence. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το 24σέλιδο τεύχος- αφιέρωμα στο Schoolwave 2018, που ετοίμασαν οι Schooligans, οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Στο αφιέρωμα υπάρχουν πληροφορίες για τις 24 μπάντες και τους 3 special guests του φεστιβάλ. Στο μεταξύ οι δεκάδες καλλιτέχνες που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια καταθέτουν την δική τους εμπειρία από το Schoolwave 2018.


SCHOOLWAVE 2018 - Video Spot

Τι είναι αυτό που κάνει το Schoolwave κάτι πολύ περισσότερο από ένα νεανικό φεστιβάλ; Την απάντηση δίνουν μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες που έχουν ανέβει στη σκηνή του:

«Το ιδιαίτερο στο Schoolwave είναι η ιδέα της μπάντας. Είναι ένας θεσμός που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει την μπάντα. Ενώ όλα τα talent shows έχουν επικεντρωθεί στον τραγουδιστή και στο να φτιάξουν το ίματζ ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, στο Schoolwave βλέπεις μπάντα, βλέπεις παρέα!» Μάρκος Κούμαρης (Locomondo)

«Πρώτη φορά μας αντιμετώπισαν σαν καλλιτέχνες και όχι σαν κάποιους εφήβους που γρατζουνάνε τις κιθάρες τους» Silence (μαθητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη)

«Γεμίσαμε τόση χαρά και τόση έμπνευση που μόλις γυρίσαμε Κρήτη, γράψαμε καινούργιο κομμάτι!» Hidden Sick (μαθητικό συγκρότημα από τα Χανιά)

«Αυτό που ξεχωρίζει το κοινό του Schoolwave είναι ότι στηρίζει όλα τα είδη μουσικής. Ό,τι και να παίζει αυτός που είναι πάνω στη σκηνή, είτε ροκ είτε μέταλ είτε ραπ, τα παιδιά από κάτω θα το χειροκροτήσουν.» Ξαν Δ18 (μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα)

«Η εμπειρία του Schoolwave πριν 10 χρόνια μάς άλλαξε τη ζωή. Άλλαξε την πορεία μας όχι μόνο ως συγκρότημα, αλλά και ως ανθρώπους. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα φεστιβάλ στην Ευρώπη που θα έκαναν το ίδιο για να βοηθάνε νεαρούς μουσικούς!» Deep Kick (μαθητικό guest συγκρότημα από την Ελβετία)

«Μεγάλωσα με το σύνδρομο ότι η δική μου γενιά είναι «μοναδική». Η πρώτη επαφή με το Schoolwave ήταν αρκετή για να το ξεχάσω. Υπάρχει ταλέντο και σοβαρότητα στους νέους μουσικούς, όπως υπάρχουν και ιδέες, φρέσκες ιδέες που τα σαρώνουν όλα σαν άνεμος 10 μποφόρ». Γιώργος Κουμεντάκης

«Το να παίζεις σ’ ένα κοινό 16ρηδων και 17ρηδων, δηλαδή ένα κοινό καθαρό και αθώο, μόνο στο Schoolwave σου συμβαίνει.» Γιάννης Αγγελάκας

«Δικό μου Schoolwave δυστυχώς δεν είχα. Σε κάτι σινεμά στην Καλλιθέα παίζαμε με τα γκρουπάκια κάθε άνοιξη (τέλη δεκαετίας 80 ακόμα) κι ερχόντουσαν να μας δουν ο καθηγητής των Θρησκευτικών και κάτι θείες μας…. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει. Τι ωραία να είσαι 12, 13 ή 16 και να προβάρεις με στόχο πραγματικό και όχι για να σε κοιτάζει απλώς ειρωνικά από ψηλά η αφίσα του αγαπημένου σου γκρουπ. Είναι μια σχολή πια το
“Schoolwave”. Εύχομαι να περάσουμε όλοι εκεί!» Φοίβος Δεληβοριάς

«Εμείς ερχόμαστε και παίζουμε στο Schoolwave γιατί είναι τρομερό να σε αντιμετωπίζει ο άλλος με την αθωότητα που αντιμετώπιζες κι εσύ τη μουσική όταν ήσουν μικρός. Είναι σαν να έρχεσαι και να ρουφάς λίγο ζωή!» Planet of Zeus

«Το κοινό του Schoolwave έχει κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι μόνο ότι είναι πολύ ενθουσιώδες. Είναι ότι ξέρει γιατί είναι εκεί. Ξέρει τη σημασία που έχει να υποστηρίζεις τους συνομηλίκους σου πάνω στη σκηνή. Εμείς οι «μεγάλοι» καλλιτέχνες είμαστε λίγο διακοσμητικά στοιχεία σε αυτή την ιστορία». Αλκίνοος Ιωαννίδης

«Το να παίζεις μπροστά στο κοινό του Schoolwave είναι τιμή. Αυτές οι ηλικίες έχουν όλ όσα οι σοφοί στην υπόλοιπη ζωή τους προσπαθούν να διατηρήσουν: Τον ρομαντισμό, τον αυθορμητισμό και την πηγαία αλήθεια.» Γιάννης Χαρούλης