Επισκέψεις σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, που επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από τις έντονες βροχοπτώσεις πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος,  μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους, Ιωάννη Αρβανιτάκη (Π.Ε. Ηλείας) και Διονύση Μαυρόγιαννη (Π.Ε. Αχαΐας), την Τρίτη 3 Ιουλίου 208.

Διαπιστώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες καρπουζιού, πεπονιού, τομάτας, πιπεριάς, λοιπών κηπευτικών και κορινθιακής σταφίδας. Παράλληλα, επισημάνθηκε από τους πληγέντες παραγωγούς και τους γεωπόνους των Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συνόδευαν την αντιπροσωπεία, ότι το μέγεθος των ζημιών θα επεκταθεί εντός των ημερών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε:

"Οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες διαφόρων περιοχών της Περιφέρειας μας, είναι εκτεταμένες και σοβαρές και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες που βρίσκονται σε ευαίσθητο στάδιο. Ενημερώσαμε ήδη το αρμόδιο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ για την άμεση εξατομίκευση των ζημιών των πληγέντων παραγωγών μας και την δίκαιη εκτίμηση των καταστροφών, προκειμένου οι παραγωγοί μας να αποζημιωθούν έγκαιρα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών''.