Το Νότιο Πάρκο είναι πράγματι ένας χώρος ειδυλλιακός για τους πατρινούς που ειδικότερα τους θερινούς μήνες γεμίζει από κόσμο, τα απογεύματα και τα βράδια. Είναι ένας χώρος όμως που χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα και συντήρηση, έτσι ώστε να μπορούν να τον απολαμβάνουν οι πατρινοί.

Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα σημεία που οι αρμόδιοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή ώστε οι ελλείψεις και τα προβλήματα αυτά να λυθούν τώρα που είναι καλοκαίρι και ο κόσμος έχει ανάγκη από έναν χώρο σαν το Νότιο Πάρκο.

Τι παρατηρήσαμε εμείς; Πέρα από τους σκηνίτες ρομά και την μπουγάδα που απλώνουν κάθε τόσο στα βράγχια, υπάρχουν και άλλα θέματα. Οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού σε πολλά σημεία τους δεν λειτουργούν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι όταν νυχτώνει οι πατρινοί που κάνουν την βόλτα τους στο πάρκο να είναι αναγκασμένοι να φύγουν. Οι λάμπες προφανώς σε πολλές από αυτές τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού έχουν καεί ή διαφορετικά δεν φωτίζονται για λόγους οικονομίας.

Όπως και να έχει αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εξάλλου σε μία απόσταση που ξεκινά από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ και φτάνει στο μονοπάτι προς τον Φάρο δεν υπάρχει ούτε μία κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Έτσι, με το που πέφτει ο ήλιος βασιλεύει το σκοτάδι στο σημείο αυτό και όσοι βρίσκονται εκείνη την ώρα θα πρέπει να έχουν φακό για να περπατήσουν άφοβα, εκτός πια αν τους φωτίζει το φεγγάρι.

Φροντίδα και συντήρηση στο πράσινο

Εξάλλου, σε κουβούκλιο της ΔΕΗ (στο σημείο που φεύγεις από τον Φάρο και πας προς το κολυμβητήριο του ΝΟΠ), το σκέπασμα έχει κάνει "φτερά", τα καλώδια και οι διακόπτες εκεί είναι εκτεθειμένα στην βροχή ή στην κακοκαιρία, ενώ κάλλιστα μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα, αν ένα παιδί πάει να παίξει με τα περίεργα αυτά κουμπάκια.

Παράλληλα, το γκαζόν και γενικότερα το πράσινο στο πάρκο, χρειάζεται συντήρηση και φροντίδα πιο συχνά, ενώ ένας μεγάλος χώρος μπροστά από την ακτή που τώρα είναι μέσα στο χώμα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κάπως καλύτερα.

Αυτά. Συμπερασματικά, το Νότιο Πάρκο είναι ένας χώρος υπέροχος για την Πάτρα, αλλά είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι διαμορφώνουν τους χώρους και ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.