Λίγο προτού αναχωρήσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Πάτρας από την αχαϊκή πρωτεύουσα αφού τελειώνει για ακόμα μία φορά η ακαδημαϊκή χρονιά, δύο φοιτήτριες που μένουν στο ρετιρέ πολυκατοικίας κοντά στην περιοχή της Νόρμαν, δίνουν "ρέστα". 

Οι δύο φοιτήτριες όλο τον χειμώνα πήγαιναν σε γυμναστήριο και πλέον φροντίζουν την δουλειά που έκαναν όλους αυτούς τους μήνες να την δείχνουν για την ακρίβεια να την επιδεικνύουν, όπου μπορούν.

Όχι μόνο στις παραλίες όπου πήγαιναν για μπάνιο, αλλά ακόμα και στο μπαλκόνι τους. Οι δύο κοπέλες που πέρα από γυμνασμένες είναι και αρκετά εμφανίσιμες, μη έχοντας πάντα την ευχέρεια να πηγαίνουν για μπάνιο, φροντίζουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος εν όψει του καλοκαιριού που ήδη έχει φτάσει, κάνοντας ηλιοθεραπεία στο... μπαλκόνι.

Το μπαλκόνι του διαμερίσματος που διαμένει η μία από τις δύο κοπέλες είναι σχετικά μεγάλο και έχει πάντα ήλιο, έτσι οι δύο φοιτήτριες έχοντας προμηθευτεί ξαπλώστρες, σαν και αυτές που υπάρχουν στις παραλίες της περιοχής, λιάζονται καθημερινά, σχεδόν για δύο με τρεις ώρες, φορώντας μόνο το μαγιό τους.

Καταλαβαίνετε ότι εύκολα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της γειτονιάς. Μάλιστα προκειμένου να δροσίζονται και να μην καούν από τον ήλιο, βρέχονται κάθε τόσο με το λάστιχο που υπήρχε στο μπαλκόνι.

Το πιο σουρεαλιστικό όμως από όλα είναι ότι σαν μην έφτανε το λάστιχο βάζουν και αντιλειακό, αλείφοντας την μία την άλλη και εξάπτοντας την φαντασία όσων τις κοιτούν και τις χαζεύουν.

Το σίγουρο είναι ότι τα κορίτσια μέχρι να φύγουν από την Πάτρα, ήδη έχουν πετύχει το σκοπό τους, πηγαίνοντας για διακοπές με μαύρισμα αλά "τροπικάνα"!