Στην Πάτρα οι εκδηλώσεις διαφόρων ειδών, πληθαίνουν το καλοκαίρι και προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το patrasevents.gr προκειμένου να σας βοηθήσει στην αναζήτησή σας για το τι "παίζει" την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, συγκέντρωσε 6 ιδιαίτερες εκδηλώσεις που ίσως να σας ενδιαφέρουν.

Η ατζέντα περιλαμβάνει από συναυλία μέχρι και θερινό σινεμά και παρουσιάζεται αναλυτικά παρακάτω.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις που ακολουθούν, έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους.


Θερινές προβολές στις Σκάλες Αγίου Νικολάου

Μεγάλη ανταπόκριση έχει μέχρι στιγμής και το φετινό καλοκαίρι ο θερινός σινεμά που στήνεται κάθε Σάββατο στις σκάλες της Αγίου Νικολάου της Πάτρας από την ομάδα κινηματογράφου των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Οι προβολές που έχουν γίνει έως τώρα είναι δύο και θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Οι φοιτητές και γενικότερα ο νεανικός κόσμος της Πάτρας έχει ανταποκριθεί αρκετά στην δράση αυτή των ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών και κάθε Σάββατο το πάνω μέρος των σκαλιών της Αγίου Νικολάου είναι γεμάτες από θεατές.

Η είσοδος είναι πάντα, ελεύθερη.

Οι επόμενες προβολές

30/6 Dog Day Afternoon (1975), του Sidney Lumet

7/7 Ko to tamo peva (1980), του Slobodan Šijan

"Ένας Βλάκας και Μισός" στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών & στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Οι "Ταξιδευτές της Πρόζας", συνοδευόμενοι πάντα από το "Bλάκα" αλλά και... το Μισό" του, πρόκειται να δώσουν την προσεχή εβδομάδα δύο παραστάσεις προκειμένου να προσφέρουν άφθονο γέλιο στους Πατρινούς θεατές.

Γι' αυτό, αν θέλετε να παρακολουθήσετε από κοντά όσα και... όσους παιδεύουν το λατρεμένο Κουτο-Θωμά μας αλλά και την "πολύκροτη" δίκη με το ποντικοφάρμακο και τις κλεμμένες χιλιαδούλες, τρέξτε να τους συναντήσετε!

Η ομάδα των "Tαξιδευτών" θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Ένας Bλάκας και Mισός" τη Δευτέρα 02/07 και ώρα 21:00 στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων και την Παρασκευή 06/07 και ώρα 21:00 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών. 

Οι παραστάσεις είναι πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Καλοκαιρινές Επιδείξεις 2018 από το Fight Club Patras στο Θέατρο Κρήνης

Οι ετήσιες καλοκαιρινές επιδείξεις του μεγαλύτερου "Μαχητικού συλλογου" της πόλης είναι γεγονός για ακόμη μια χρονιά.

Οι ακαδημίες των τμημάτων Tae Kwon Do - Πυγμαχίας - Kick Boxing και Ρυθμικής ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους μέσα σε ένα φανταστικό τρίωρο υπέρ-θέαμα που θα τα έχει όλα.

Κλείνοντας μια καταπληκτική αγωνιστική χρονιά σε όλα τα τμήματα μας, με πληθώρα διακρίσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό αλλά και στην ανάληψη και διεκπεραίωση σημαντικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων στην Πάτρα ως διοργανωτές και συμμετέχοντες, γιορτάζουμε για ακόμη μια φορά με τον καλύτερο τρόπο το τέλος και αυτής της αγωνιστικής χρονιάς στον πανέμορφο χώρο του "Ανοικτού θεάτρου Κρήνης". 

Όπως είναι πλέον γνωστό κάθε χρόνο το μέρος και η τοποθεσία της εκδήλωσης αλλάζουν μετά από απόφαση του Δ.Σ. έτσι ώστε, να γνωρίζει κάθε περιοχή η συνοικία της πόλης μας τα "δυναμικά αθλήματα" της ομάδας μας.

"Σας καλούμε λοιπόν να μας τιμήστε με την παρουσία σας την Δευτέρα 2 Ιουλίου και ώρα 20.30 και να χειροκροτήσουμε μαζί την προσπάθεια όλων αυτών των παιδιών, των δικών σας παιδιών"!

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Μόλο της Αγίου Νικολάου

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην Πάτρα και τον Σύλλογο Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ, που είχε αναβληθεί λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στο Μόλο Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθεί και συναυλία από τον Χρήστο Θηβαίο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ενημερωτικές ομιλίες από στελέχη του Συλλόγου Οικογενειών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ (ώρα έναρξης 21:00)
Λειτουργία Ενημερωτικών Περιπτέρων για την ενημέρωση τωνπολιτών κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών (ώρες 20:30 έως τις 24:00).
Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο (3 Ιουλίου 2018, στις 22:00, με ελεύθερη είσοδο. Ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με δύο εξαίρετους μουσικούς υπόσχονται μία αξέχαστη συναυλία που θα συγκινήσει και θα διασκεδάσει με τα δικά του σπουδαία τραγούδια, αλλά και από συνεργασίες του με μεγάλους δημιουργούς.

Μπάμπης Τσέρτος & Ειρήνη Τουμπάκη στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας πηγαίνει για μία ακόμα χρονιά στις γειτονιές και μέσα από τη μουσική.

Η αυλαία της φετινής ενότητας «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» ανοίγει στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου στο Ανατολικό Διαμέρισμα, όπου στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου θα εμφανιστεί ο Μπάμπης Τσέρτος σ΄ ενα πρόγραμμα "Εφ’ όλης της ύλης". Μαζί του η Ειρήνη Τουμπάκη.

Ο λόγος για μία συναυλία η οποία με κορμό το Ρεμπέτικο, θα «ξεναγήσει» το κοινό στην προϊστορία του μέχρι και την σημερινή εκδοχή του Λαϊκού Αστικού Τραγουδιού. Με Παραδοσιακά, Σμυρνέικα, Ρεμπέτικα, Ρετρό, έντεχνα Λαϊκά, αλλά και νεώτερα τραγούδια.

Συνοδοιπόροι στην  "Εφ’ όλης της ύλης"  μουσική βραδιά είναι η Ειρήνη Τουμπάκη με την υπέροχη φωνή της, ο δεξιοτέχνης του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κώστας Ζαριδάκης στο μπουζούκι, ο Κώστας Τσεκούρας στην κιθάρα  και ο  Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελετή Λήξης Χορευτικών Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών στο Θεατράκι

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Τελετή Λήξης 2018 (Από Αναβολή λόγω καιρού). «Κάθε εμπόδιο για καλό» λέει μία σοφή παροιμία του λαού μας. Έτσι και εμείς πραγματοποιούμε τη μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου μας με περισσότερο πείσμα και θέληση.

Σας προσκαλούμε όλους την Κυριακή 08 Ιουλίου 2018 και ώρα 20,30 στο Θεατράκι Μαρίνας Πατρών, να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας.

Μαζί μας θα είναι και η Παραδοσιακή και ή ορχήστρα «ΑΡΤΥΜΑ» με τους παρακάτω μουσικούς,
Αδαμόπουλος Βασίλης(Κρουστά)
Οικονόμου Ιωάννης(Βιολί)
Παυλακάκης Περικλής(Γκάιντα)
Παπαπροκοπίου Ελένη(Λαούτο-Τραγούδι)
Μακρυγεώργος Ευάγγελος (Κλαρίνο-Τραγούδι).

Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε ξεχωριστά".

Είσοδος δωρεάν...