Σε περιπέτειες μπήκε ένας 19χρονος αλλοδαπός στην Αρτέμιδα, επειδή κοιμήθηκε σε στρώμα θαλάσσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει στην ακτή και να χάσει τις αισθήσεις του.

Τα ρεύματα παρέσυραν τον νεαρό αλλοδαπό σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, ενώ στη συνέχεια το στρώμα θαλάσσης ξεφούσκωσε, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να κολυμπήσει προς την ξηρά.

Κάποιος λουόμενος τον είδε και ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και δύο ναυαγοσωστικές λέμβοι. Τελικά, ένας ναυαγοσώστης εντόπισε τον 19χρονο ανοιχτά της βραχονησίδας Κοκκινονήσια και έπειτα από την παροχή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ο νεαρός ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, ο νεαρός διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και στη συνέχεια στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό των τελευταίων ημερών. Στο Ρέθυμνο, μια 55χρονη Ρωσίδα έμεινε στη θάλασσα για 20 ώρες, πάνω σε στρώμα θαλάσσης. Τελικά, την εντόπισε ένας πιλότος της Frontex, που πετούσε πάνω από το σημείο.