Ξεκινούν το, Σάββατο, οι εργασίες του 37ου Συμποσίου Ποίησης, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018.

Ο κεντρικός θεματικός άξονας του φετινού Συμποσίου είναι: «Η ποίηση σε εποχές μετάβασης: από την προφορικότητα στη γραφή, στην τυπογραφία και στα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα».

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μία στροφή της ποιητικής τέχνης προς το διαδίκτυο. Ολοένα και περισσότεροι ποιητές γράφουν σε ηλεκτρονικά μέσα, ενώ αναδύεται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός διαδικτυακών περιοδικών.

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της ποίησης θα εντοπίσουμε ανάλογες μεταβάσεις· από την προφορικότητα στη γραφή, από τη γραφή στην τυπογραφία έως την σημερινή άυλη «τυπογραφία» του διαδικτύου.

Πόσο η αλλαγή των όρων παραγωγής και διάδοσης της ποίησης καθορίζουν το περιεχόμενό της; Πώς βιώνουν οι ίδιοι οι ποιητές αυτές τις
μεταβάσεις;

Πώς μεταβάλλεται η επικοινωνία των ποιητών με το κοινό και πώς επηρεάζει το έργο τους αυτή η μεταβολή; Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά το διήμερο του Συμποσίου, μέσα από εισηγήσεις, κυκλικές συζητήσεις, αλλά και αντιπαραθέσεις, με τη ζωντανή συμμετοχή του κοινού.

Η είσοδος στις εργασίες τού Συμποσίου, που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι ελεύθερη. Περισσότερα στον δικτυακό τόπο: http://www.poetrysymposium.gr.