"Ξύπνησε" αναμνήσεις η φωτογραφία του Άρη Μπετχαβά που ανέβηκε στη σελίδα "Patras Memories – Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα".

Η φωτογραφία είναι από ένα από τα καφενεία που αποτελούσαν σύμβολο για την δεκαετία του '80 στην Πάτρα, τον θρυλικό “Σταθμό”. Ο ίδιος ο Άρης Μπετχαβάς αναφέρει στην ανάρτηση του:

"Πάμε σταθμό. Χαρακτηριστική ατάκα των πατρινών ξενύχτηδων στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ένα καφενείο "χύμα" (όπως και όλη η δεκαετία) που λειτουργούσε όλο το 24ωρο!

Αραχτοί στις χαρακτηριστικές καρέκλες τις εποχής, με μαξιλάρια από δερματίνη και αφρολέξ... (που ίδρωνε η πλάτη σου, και όχι μόνο...). Εκεί κατέφθαναν όσοι ήθελαν να αγοράσουν, από το επίσης διανυκτερεύον περίπτερο εντός του σταθμού, τσιγάρα και φρεσκοτυπωμένες τοπικές εφημερίδες που μύριζαν ακόμα μελάνι... Πελοπόννησο, Ημέρα, Αλλαγή, Κήρυκα, Γνώμη, Γεγονότα, Νεώτερα, Πάτρα Σπορ...

Από εκεί περνούσαν όσοι ταξίδευαν με το τρένο των 02:10 Αθήνα. Εκεί κατέληγαν και όσοι ήθελαν μετά το ξενύχτι να παρατείνουν λίγο ακόμα την νύχτα. Όλα αυτά βέβαια μέχρι τον Φεβρουάριο το '94, όταν ο υπουργός Παπαθεμελής τοποθέτησε τον εαυτό του στην ιστορία, με τον νόμο που έκλεινε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά στις 02:00!

Υ.Γ. Θα μπορούσα να γράψω ένα σχόλιο για το εξαιρετικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας που γκρεμίστηκε, αλλά το αφήνω σε άλλους...".