Το πρώτο βραβείο κέρδισε το Χορευτικό Τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σαγεΐκων στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορού για παιδιά και εφήβους «Step to a dream», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας-Δήμος Πατρών. Το διαγωνιστικό κομμάτι έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πατρών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών στη Βέσο Μάρε. Σε μια κατάμεστη αίθουσα με χορευτικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Χορευτικό των Σαγεΐκων κατέκτησε την πρώτη θέση από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κριτική επιτροπή, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία για την πρωτότυπη χορευτική διασκευή, με τίτλο «Κάλεσμα - Αντάρτικος Χορός I , II».

Πρόκειται για ένα πάντρεμα παραδοσιακών κρητικών χορών και ρυθμών, με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, «Επιτάφιος». Μέσα από μια ξεχωριστή σκηνική παρουσία αναδείχθηκε ο θρήνος που γρήγορα μετουσιώνεται σε δύναμη, η οδύνη που με πολεμικά βήματα μετατρέπεται σε χορό της λευτεριάς. Το «Κάλεσμα» συμβολίζει τον παρακλητικό θρήνο της μάνας ενός νεκρού αγωνιστή, που στο δεύτερο μέρος της παράστασης γίνεται κάλεσμα αντίστασης και ξεσηκωμού.

Τη σκηνική παρουσία επιμελήθηκε ο Γιώργος Μαγιάκης. Τη διδασκαλία και την αφήγηση του ποιήματος ανέλαβε η Ζωή Βλάχου. Η επιμέλεια των κουστουμιών πραγματοποιήθηκε από τη συνεργασία του Χορευτικού με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Πάτρας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Μιλένα Σινελνίκοβα - Σωτηροπούλου, πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων για την άριστη διοργάνωση του διαγωνισμού αλλά  και  τη συνεργασία.