Το θέμα της Κανακάρη παραμένει ανοικτό μετά την δοκιμή που έκανε ο Δήμος Πατρέων.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η αντιδρόμηση, είναι να μην γίνει καθόλου.

Όπως υποστηρίζουν τα προβλήματα είναι πολλά και η μελέτη του έργου έχει ελλείψεις. Από την πλευρά του ο Δήμος θα μπορούσε και αυτός να σταματήσει το θέμα της αντιδρόμησης αφού θα ήταν ένα ενδεχόμενο που θα τον βόλευε, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα που είναι να δώσει ως συνέπεια της αλλαγής αυτής.

Το θέμα όμως δεν είναι ούτε να βολευτούν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, ούτε ο Δήμος. Το θέμα είναι να υλοποιηθεί σωστά το όλο έργο και να εφαρμοστεί με τον ορθό τρόπο η μελέτη ενός έργου που έτσι και αλλιώς θα αλλάξει ριζικά το χάρτη του κέντρου της Πάτρας για τις επόμενες δεκαετίες.

Το πείραμα που έκανε την περασμένη Κυριακή ο Δήμος βάζοντας ένα αστικό ΚΤΕΛ, ένα φορτηγό και ένα απορριματοφόρο να διασχίσουν τον δρόμο, είναι γεγονός ότι παρουσίασε αρκετά προβλήματα.

Προβλήματα που είχαν να κάνουν με την κλίση του οδοστρώματος σε ορισμένα σημεία της οδού αφού το λεωφορείο βρήκε σε αυτά. Ο Δήμος θα λάβει υπόψη του όλα αυτά τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, θα μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια το θέμα και κρατώντας μία ψύχραιμη στάση θα προχωρήσει σε αποφάσεις.

Προέχει όμως πάνω από όλα η ψυχραιμία και όχι οι φωνές πανικού. Έτσι και αλλιώς ο Δήμος έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το θέμα της αντιδρόμησης ή της μη αντιδρόμησης από την ημερίδα που είχε γίνει πριν από δύο μήνες στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

Και είναι γεγονός ότι ολοένα υπάρχουν και περισσότερες φωνές που εκφράζουν ανοικτά πλέον τον προβληματισμό τους για το θέμα της αντιδρόμησης και για το αν πρέπει να γίνει αφού τα ζητήματα που προκύπτουν είναι πολλά και είναι αμφίβολο αν τελικά θα ξεπεραστούν.