Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR που ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στην Πάτρα (ξενοδοχείο «Αστήρ») και ολοκληρώνονται αύριο.

Η διαδικασία που διεξάγεται αφορά μόνο τα μέλη της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR και ορισμένους προσκεκλημένους. Εκπρόσωποι από 15 Μεσογειακές Περιφέρειες, συναντώνται στη Δυτική Ελλάδα, με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και σημαντικών οργανισμών, προκειμένου να συζητήσουν, καθώς επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για ορθές πρακτικές και να εγκρίνουν τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής.

Οι τεχνικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας εξειδικεύονται στους τομείς της κοινωνικής, αλληλέγγυας οικονομίας, τη νεολαία, το βιώσιμο τουρισμό, την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

Στις 14.30 σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της κλειστής διαδικασίας, αναμένεται η ομιλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και ο απολογισμός της θητείας του για να ακολουθήσει η Εκλογή Προέδρου και Πολιτικού Γραφείου της νέας Πολιτικής Υπηρεσίας της Διαμεσογειακής Επιτροπής CRPM για το 2018-2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος κάθε γεωγραφικής επιτροπής συμμετέχει αυτοδίκαια στο Πολιτικό Γραφείο της  CPMR που είναι το Ανώτατο Πολιτικό Όργανο, το οποίο διασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία, προτείνει τους πολιτικούς προσανατολισμούς, συντονίζει τις εργασίες μεταξύ των Επιτροπών και των Περιφερειών και εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνει η Γενική Συνέλευση.