Με την προβολή της ταινίας «Ο δρόμος για το Βερολίνο», ανοίγει σήμερα (Πέμπτη) 28 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, στο 51ο Δημοτικό Σχολείο των Δεμενίκων (Μεταμόρφωση), η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο των παράλληλων προς το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας εκδηλώσεων, για μία ακόμα χρονιά  μεταφέρει την 7η τέχνη στις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης, μέσα από την προβολή ταινιών.

Η προβολή της ταινίας είναι προγραμματισμένη να γίνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ενώ εάν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο «θέατρο» του σχολικού συγκροτήματος.


"Ο δρόμος για το Βερολίνο”(Road to Berlin)

Ρωσία – 2015 – Έγχρωμο - Διάρκεια: 82΄

Σκηνοθεσία: Sergei Popov

Σενάριο: Emmanuil Kazakevich, Evgeniy Nikishov

Πρωταγωνιστούν: Amir Abdykalov, Yuriy Borisov, Maksim Demchenko, Mariya Karpova

Φωτογραφία: Shandor Berkeshi

Με αυτή την ταινία κέρδισε ο Sergei Popov το Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στο Montréal World Film Festival 2015.

«1942 παραμονές της μάχης του Στάλινγκραντ. Πρωταγωνιστές της ταινίας, ένας αξιωματικός που κατηγορείται για δειλία και καταδικάζεται σε θάνατο και ένας εντεταλμένος για να τον προσέχει στρατιώτης . Σε μια νέα επίθεση των Γερμανών καταφέρνουν να γλιτώσουν και περιπλανώνται σε ερειπωμένα και κατεστραμμένα μέρη, περνάνε από διάφορες περιπέτειες και αναπτύσσουν μια στενή σχέση».

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε βιβλία που έγραψαν ο Emmanuil Kazakevich, Evgeniy Nikishov, καθώς συμμετείχαν και οι ίδιοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε διηγήσεις του πατέρα του παραγωγού Karen Shaknazarov.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Road to Berlin