Άλλη μια νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Μαγούλας οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες.

Η κακοκαιρία από το απόγευμα της Τρίτης έφερε ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα, ενώ και η Τετάρτη ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Η έντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα πλημμύρισε 90 σπίτια και μαγαζιά σε Μάνδρα και Μαγούλα (95 πυροσβέστες, 40 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο σε όλη τη Δυτική Αττική)

Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα, ανησυχούν οι κάτοικοι

Επί ποδός παραμένουν οι κάτοικοι στις περιοχές που έχουν πληγεί υπό τον φόβο νέων καταστροφών. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία δεν έχει σταματήσει και προβλέπουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν και σήμερα Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 450 κλήσεις

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 450 κλήσεις από όλη την Ελλάδα, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ειδικότερα, εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις, αντίστοιχα.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον κόμβο Παραδείσου, αμάξια «πνίγηκαν» 

Για ακόμη μια φορά η Μάνδρα «πληγώθηκε» από την κακοκαιρία.

Η νεροποντή μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους, τα οποία «πνίγηκαν» στον κόμβο Παραδείσου.

Στην διαδρομή προς Αθήνα και αμέσως μετά τον κόμβο με την Αττική Οδό, για μια ακόμη φορά τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τον δρόμο σε λίμνη. Σε ένα δρόμο που (περισσότερο) οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί ξανά τον περασμένο Νοέμβριο. Εργα δεν έγιναν και η κατάσταση επαναλήφθηκε σήμερα, ευτυχώς με λιγότερους οδηγούς, αλλά με τα ίδια προβλήματα.