Πάνω από δύο μήνες παραμένει προσαραγμένο στην περιοχή του Δρεπάνου, στο μονοπάτι της Παναγίας, το ιστιοφόρο όπου οι ισχυροί άνεμοι είχαν βγάλει τον περασμένο Απρίλιο στην στεριά.

Το σκάφος βρίσκεται στο σημείο από τις 14 Απριλίου και παρά τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας και το Λιμενικό Τμήμα του Ρίου, μέχρι ώρας δεν έχει απομακρυνθεί και ούτε αυτό φαίνεται να γίνεται άμεσα.

Το ιστιοφόρο βρίσκεται κολλημένο στην στεριά, σε ένα σημείο που είναι αρκετά επικίνδυνο για τα σκάφη και που στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετά παρόμοια περιστατικά, με πολλά πλεούμενα να έχουν παγιδευτεί.

Το μονοπάτι της Παναγιάς είναι στην ουσία ένα κομμάτι στεριάς, στην παραλία του Δρεπάνου που χωρίζει την θάλασσα στα δύο. Πρόκειται για ένα από τα παράξενα της φύσης που ταυτόχρονα αναδεικνύει μία σπανιότητα για τη συγκεκριμένη παραλία από αυτή που βλέπει κάνεις σε λιγοστά μέρη.

Μονοπάτια που χωρίζουν την θάλασσα στα δύο υπάρχουν σε ορισμένα νησιά της χώρας (βλέπε Ελαφόνησος), αλλά και σε τροπικά μέρη της Καραϊβικής και του Ισημέρινου. Είναι μια μοναδικότητα για το Δρέπανο που όμως ταυτόχρονα αποτελεί και έναν φόβο για τους καραβοκύρηδες.


Τα σκάφη βρίσκουν εύκολα στην στεριά και στις δύο πλευρές του μονοπατιού της Παναγιάς, το οποίο όταν έχει κακοκαιρία ή ισχυρούς άνεμους, με ανάλογα μποφόρ, κουκουλώνεται μερικές φορές από τα κύματα της θάλασσας.

Αρκετοί ιστιοπλόοι, ψαράδες και βαρκάρηδες που αγαπούν την θάλασσα την έχουν πατήσει σε αυτή την παγίδα της φύσης, με τα σκάφη τους να χτυπούν πάνω στους αμμόλοφους. Πάντως, το συγκεκριμένο ιστιοφόρο που είναι κολλημένο στο μονοπάτι της Παναγιάς, κοντεύει πλέον να γίνε ένα με το σκηνικό του τοπίου που υπάρχει εκεί.