Ένα σχόλιο σε γνωστή ιστορική καθημερινή τοπική εφημερίδα της Πάτρας που είναι εξίσου γνωστή για το μέτωπο που έχει ανοίξει στην δημοτική αρχή ήταν η αφορμή για να μάθουμε και εμείς ότι την ομολογουμένως πλούσια δράση του Άρμα Θέσπιδος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το σχόλιο αναφερόταν στην παράσταση η τρελή του Σαγιό, τονίζοντας ότι αξίζει τον κόπο να την δουν και αλλού. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον αντιπρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρο Βάη που σε επιστολή του ανάφερε ότι στα τρία χρόνια δραστηριότητας του θεσμού έχουν πάεει σε αρκετά χωριά και κωμοπόλεις της περιφέρειας και όχι μόνο.

"Πήγαμε, όχι μια φορά μόνο, σε: Αίγιο, Καμάρες, Ροδοδάφνη, Παρασκευή Αιγιαλείας, Ζήρια, Καλάβρυτα, Κλειτορία, Βραχνί, Δάφνη, Τριπόταμα, Λάμπεια, Πανόπουλο, Γούμερο, Σιμόπουλο, Δάφνη Ήλιδας, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Λάππα, Κάτω Αχαΐα, Λιμνοχώρι, Αλισσό, Λουσικά, Φαραί, Βασιλικό, Χαλανδρίτσα, Σταυροδρόμι, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Άνω Χώρα, Ευηνοχώρι, Γαλατά, Αντίρριο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ιωάννινα, Μονεμβασιά, Μολάους Λακωνίας”.

Προσθέτει μάλιστα: "Αυτό το καλοκαίρι υπογράψαμε Προγραμματική με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για παραστάσεις και σε άλλους δήμους της περιφέρειας και έχουν ήδη προγραμματιστεί σε Μεσσολόγγι, Αντίρριο, Κυλλήνη, Καλάβρυτα, Καβάσιλα, Κρέστενα, Θέρμο, Μοναστηράκι και Φιλοθέη Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια κι έχουμε επικοινωνία με Δήμους και πολιτιστικούς φορείς για να πάμε το θέατρο στο λαό υλοποιώντας το σκοπό για τον οποίο ο Δήμος μας και το ΔΗΠΕΘΕ δημιούργησαν το «Άρμα Θέσπιδος»", ενώ καταλήγει ως εξής:

"Θεωρώ ότι τα στοιχεία που παραθέσαμε είναι αρκετά και αποδεικνύουν την θέλησή μας το «Άρμα Θέσπιδος», το ΔΗΠΕΘΕ και όλες οι πολιτιστικές δομές του Δήμου μας να συνεχίσουν την συνεργασία τους με όλους τους φορείς γιατί το θέατρο, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι για όλους".