Σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι οι τοπικές ενορίες της Πάτρας και του Αιγίου για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 1η Ιουλίου, στην Αθήνα.

Ορισμένες από τις ενορίες της Πάτρας πρόκειται να βάλουν λεωφορεία για όσους ενδιαφέρονται να ανέβουν την Κυριακή στην Αθήνα και να ενώσουν τις φωνές τους για το θέμα της Μακεδονίας, μετά τη συμφωνία που έγινε μεταξύ της κυβέρνησης και των Σκοπίων.

Στο Αίγιο πάντως η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ήδη σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι την ερχόμενη Κυριακή 1η Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το Κίνημα Εθνικής Άμυνας για την Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 6μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος για το θέμα της Μακεδονίας, θα διαθέσει δωρεάν λεωφορείο προκειμένου το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να μεταβεί και να συμμετάσχει σε αυτό.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μπορούν να το δηλώνουν στην κ. Λευκή Πρασίνου (26910 - 21777) και στον κ. Μιχάλη Μπέσκο (6973 - 856555), μέχρι και το μεσημέρι (2μ.μ.) του Σαββάτου, 30 Ιουνίου. Ώρα αναχωρήσεως 2μ.μ. από την οδό Κανελλοπούλου (πλησίον Δ.Ο.Υ. Αιγίου)”.