Κάλεσμα στον κόσμο για να βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο μόλο της Αγίου Νικολάου και να παρακολουθήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Τοξοβολίας που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Πάτρα, απεύθυναν οι ομιλούντες στη συνέντευξη τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αίθουσα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της ελλληνικής ομοσπονδίας τοξοβολίας Πέτρος Συνοδινός, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων σε θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας, Μαρία Κυριλοπούλου.

Οι ομιλούντες αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης για το αθλητικό κύρος της Πάτρας, τονίζοντας ότι η πόλη έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, ενώ έπονται και άλλες.

Ο Πέτρος Συνοδινός ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων για την συνεργασία που είχε η ομοσπονδία μαζί τους και τόνισε ότι οι δύο φορείς αποτελούν, στην ουσία, συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Κάλεσε επίσης τον κόσμο να βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο μόλο της Αγίου Νικολάου για να δει από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών, σε ένα χώρο που θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για τη διοργάνωση, έχοντας γιγαντοοθόνη που θα δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τους αγώνες.


Παράλληλες δράσεις και εξωστρέφεια

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι οργανωτές, όπως τόνισε η Μαρία Κυριλοπούλου, έχουν προχωρήσει και στη δημιουργία παράλληλων δράσεων, που φέρνουν σε επαφή τους αθλητές όλων των χωρών με την Πάτρα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της.

Για παράδειγμα, στο Στάδιο, έχουν τοποθετηθεί περίπτερα που ενημερώνουν τους αθλητές για τα σημεία αναφοράς της Πάτρας, όπως το καρναβάλι της, ενώ η ομοσπονδία με την αρωγή της Περιφέρειας έχει διοργανώσει εκδρομές και επισκέψεις σε αξιοθέατα της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Ολυμπία κτλ.

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση που συμβάλει στην εξωστρέφεια της Πάτρας μέσα από μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, προωθώντας ταυτόχρονα τον αθλητικό τουρισμό και δίνοντας έτσι ώθηση στην τοπική οικονομία.

Η Πάτρα λόγω της διοργάνωσης φιλοξενεί γύρω στους 480 αθλητές (ηλικίας 13 έως 18) ορισμένοι εκ των οποίων τα επόμενα χρόνια θα είναι οι αυριανοί ολυμπιονίκες, ενώ σίγουρα θα κρατήσουν στην μνήμη τους την αχαϊκή πρωτεύουσα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μέσω αυτής της εκδήλωσης, να είναι οι αυριανοί επισκέπτες – τουρίστες της.


Οι δεκάδες εθελοντές και το Στάδιο

Είναι μία εκδήλωση που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την στήριξη των δεκάδων Πατρινών εθελοντών που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να βοηθήσουν, όπως μπορούσαν στην διοργάνωση των αγώνων, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, αλλά και η γενικότερη οργάνωση έχει αφήσει στους αθλητές των αποστολών τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όμως "όλα τα λεφτά" από πλευράς θεάματος, θα είναι σίγουρα οι αγώνες της τελικής φάσης της διοργάνωσης, στο μόλο της Αγίου Νικολάου, σε ένα ευρωπαϊκό αθλητικό event όπου η Πάτρα και οι πολίτες της αξίζουν να στηρίξουν, δίνοντας το "παρών".