Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras κατάφερε να μας γεμίσει με νοσταλγία και να ξυπνήσει αναμνήσεις από τον παλιό κινηματογράφο μέσα από την καινούργια τοιχογραφία που κοσμεί την οδό Δημ. Γούναρη 146 - 156.

Μια ξεχωριστή ομάδα καλλιτεχνών, οι Political Stencil, χάρισαν στην πόλη ένα υπέροχο mural το οποίο απεικονίζει τον αγαπημένο σε όλους ηθοποιό Θανάση Βέγγο σε μια κατάσταση που τον έχουμε συνηθίσει, δηλαδή να τρέχει.

Οι Political Stencil είναι ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης, που προέκυψε από μια κοινή αναγκαιότητα. Κοινό στοιχείο όλων τους είναι η τεχνική του stencil και το περιεχόμενο αυτής, το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό.

Καθορίζονται ως υποκείμενα πέραν της ερμηνείας του νόμου και ορίζουν τη δράση τους έξω από τα πλαίσια της κυρίαρχης αισθητικής. Δίνουν χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό σύμπλεγμα, στοχεύοντας σε ένα πράγμα: να χτυπήσουν την ψυχή του θεατή στο κέντρο, με πρόθεση να προκαλέσουν τη στιγμιαία αφύπνιση του.

Η τοιχογραφία έγινε με την ευγενική χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών κλείνοντας έτσι έναν μοναδικό κύκλο δημιουργίας που έδωσε άλλη πνοή και χρώμα στην πόλη.